Tájékoztató a Kisbéren tapasztalható bűzzel kapcsolatban

/A kép illusztráció – Fotó:Pixabay.com/

A Kisbéri Polgármesteri Hivatal az alábbi közleményt adta ki Facebook oldalán – változtatás nélkül közöljük:

“Tisztelt kisbéri, hántai és környékbeli Lakosok!

A településünkön tapasztalható bűz ügyében indult eljárás keretében a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal illetékes Főosztálya a következő tájékoztatást adta:
(a határozat teljes szövege a Polgármesteri Hivatalban megtekinthető)
A Kormányhivatal, mint elsőfokú eljáró hatóság a Bakony Bio Zrt-t gazdasági tevékenység keretében végzett, lakosságot zavaró bűzhatást okozó technológia vagy berendezés üzemeltetése miatt kötelezi 200 000 Ft levegőtisztaság-védelmi bírság megfizetésére.
A fentiekkel egyidejűleg a lakosságot érő zavaró mértékű bűzterhelés megelőzése, illetve a levegőterhelés megszüntetése érdekében kötelezi az alábbi intézkedések megtételére.
1. Építsen ki a meglévő ólakban szagtalanító, automatizált párásító rendszert a zavaró szaghatás további mérséklése érdekében és gondoskodjon a telepített berendezések működtetéséről, ütemezett és rendszeres karbantartásáról.
Megvalósítás határideje: 2020. december 15.
2. A biogáz üzemhez kapcsolódó folyékony alapanyag fogadó tároló műtárgy műszakilag megoldott zárttá tételét – szükség szerint az illetékes építésügyi és műszaki biztonságügyi hatósággal egyeztetve – biztosítsa a további bűzképződés elkerülése érdekében!
Megvalósítás határideje: 2020. december 15.

Felhívja az Ügyfél figyelmét, ha az elérhető legjobb technika nem biztosítja a levegő lakosságot zavaró bűzzel való terhelésének megelőzését, további műszaki követelmények írhatók elő, például szaghatás csökkentő berendezés alkalmazása, vagy a meglévő berendezés hatásfokának a növelése. Ha a levegő lakosságot zavaró bűzzel való terhelésének megelőzését műszakilag nem tudja biztosítani, a bűzzel járó tevékenységet felfüggeszti vagy megtiltja.

Egyúttal intézkedtek a határozat nyilvánosságra hozataláról is.”

Írj Te először kommentet "Tájékoztató a Kisbéren tapasztalható bűzzel kapcsolatban"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*