Kisbéri történetek -“Munkahelyek az egykori Gammában”

/A kép forrása:Library.hungaricana.hu/24 óra/

Talán érdekes lehet, mit írt a megyei sajtó a 20. században Kisbérről és környékéről.

Alább az 1990-es évek elejéről olvashat egy cikket:


“Munkahelyek
az egykori Gammában

Kisbér térsége köztudottam a legrosszabbul ellátott munkahely tekintetében, talán megyénkben itt a legnagyobb a munkanélküliek száma, éppen ezért örvendetes, hogy a már korábban felszámolt Gamma kisbéri gyáregységének területén, december óta üzemel a Konkáv Műanyaggyártó és Szolgáltató Kereskedelmi Kft. Előbb heten dolgoztak a kisüzemben, nyolc és félmillió forintos tőkével indultak, amelynek nagy része hitel volt és ezt egyéves türelmi idő után ez év végén kezdik törleszteni. Jelenleg a volt Jugoszláviából vízszerelvényeket forgalmaznak nagykereskedelemben, valamint egy olasz—magyar vegyes vállalat édesipari termékeit terítik Dunántúl térségeiben. Emellett természetesen az alaptevékenység a különböző mezőgazdasági gépalkatrészek gyártása.

Úgy látszik, tevékenységük gazdaságos, mert tovább tudták növelni az alkalmazották létszámát, jelenleg 13-an vannak már a kis káeftében. Örvendetes, hogy mindenki tevékenyen részt vesz a termelésben. Ottjártunkor éppen Perjés Károly, a tranzitraktár vezetője, (korábban a Gamma termelési osztályának műszaki dolgozója), minden további nélkül beállt esztergálni, hogy a szállítmány mihamarabb útjára indulhasson.

Felvételünkön Tavaszi János, Tóth Tihamér és Ratatics Rezső egy később felépítendő tároló műszaki rajzát tanulmányozzák.


Jusztin”

 

Forrás:Library.hungaricana.hu/24 óra, 1992. július (3. évfolyam, 154-180. szám)  / 1992-07-23 / 173. szám

Írj Te először kommentet "Kisbéri történetek -“Munkahelyek az egykori Gammában”"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*