Kisbéren gyakorlatoztak

/Fotó: Sikrai Attila tű. alez./

A nemzeti minősítő rendszer keretében tartott újraminősítő gyakorlatot a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pénteken Ácson, szombaton Kisbéren.

A gyakorlaton a Brigetio- és a Kincsem Járási Mentőcsoport, a Komáromi- és Ácsi Települési Mentőcsoportok tagjai adtak számot tudásukról. A gyakorlaton részt vettek a Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség és az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai. Mindkét reggel a résztvevő állomány felsorakozott, ideiglenes műveleti bázist állítottak fel, majd rövid eligazítást tartottak. Mindkét járási mentőcsoport újraminősítésén vízkár-elhárítási feladatokat gyakoroltak. A feltételezés szerint a napok óta tartó esőzés következtében a Brigetio mentőcsoport tagjainak a Concó patak áradása miatt kellett számot adni tudásukról (pl. nyúlgát építése bordás megtámasztással, buzgár megfogása).

A mentőcsoport értékteremtő jelleggel kitisztította a Concó patakon található műtárgyat valamint a Malom-tó partján lévő fasorból három kiszáradt és a közlekedést veszélyeztető fát vágtak ki. A Kincsem járási mentőcsoport a Kisbéri-ér megáradása folytán gyakorolta a vízkár-elhárítási feladatokat. A Komáromi és Ácsi Települési Mentőcsoportok a Brigetio Járási Mentőcsoporttal együtt hajtották végre a feladataikat, gyakorolták egy esetleges éles helyzet előállása esetén az összehangolt, hatékony együttműködést.

A gyakorlat végén mindegyik mentőcsoport visszatért a műveleti bázisra. A járási mentőcsoportok minősítését Kelkó Balázs tű. ezredes igazgatóhelyettes, a minősítő bizottság vezetője értékelte. A mentőcsoportok a nemzeti minősítést adó rendszerbeállító gyakorlaton megfelelt minősítést szereztek, így növelve a járások lakosságának élet- és vagyonbiztonságát.

A közös gyakorlatokra egyrészt azért van szükség, hogy a hivatásos és önkéntes, tűzoltó és polgári védelmi erőknek lehetőséget adjanak felkészülni a valós helyzetekre, másrészt hogy lehetőséget biztosítson a szakmai ismeretek növelésére, a hatékony együttműködés kialakítására.

Forrás:media.katasztrofavedelem.hu

Írj Te először kommentet "Kisbéren gyakorlatoztak"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*