Nemzetközi művészek jönnek Rédére, a Lesalja majorba – Gyerektábor!

A világ művészei jönnek el Rédére, a Lesalja majorba, hogy 5 napon keresztül szórakoztassák, tanítsák az A VILÁG Gyermektábor résztvevőit.

A színes programokat és tengernyi érdekességet kínáló táborra még lehet jelentkezni, egészen május 15-ig.

„Az A VILÁG Gyerektábor remek lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek megízleljék a világ sokszínűségét, konkrét és átvitt érelemben. Idén Franciaország, Szíria, India, Ghána és Brazília világát fedezzük fel a hagyományos táncokon, zenén, szokásokon, ételeken keresztül” – mondta el Buda Gergely, az A VILÁG Gyermektábor főszervezője.

Az első napon Franciaországot veszik célba a résztvevők. A zenét a Les Alouettes együttes szolgáltatja, Bojtor Mária táncoktatóval táncra perdülnek a gyerekek, emellett pedig izgalmas játékokon keresztül bővíthetik ismereteiket az országról. Lesz énektanulás gitárkísérettel, pétangozás és parfümkészítés is.

A második napon Szíria kerül terítékre. Franczia Dániel zenész, pedagógus a darbukázni tanítja majd a 10-14 éves korú résztvevőket, ezen felül pedig megismerkedhetnek az arab betűkkel, az írásrendszerrel, kipróbálhatják az ostábla játékot és még a turbánkészítést is.

A harmadik napon India az „úti cél”. Mezei Boglárka képzőművész érkezik a gyerekekhez, aki a hennázás és a mandalakészítés rejtelmeibe vezeti be őket. A táborban ott lesz Kovács Endre jógaoktató és India-szakértő, aki rengeteg érdekességet mesél majd az országról és a jógát is kipróbálhatják a résztvevők. A sakk és a krikett sem maradhat ki a programból, melyek igen népszerűek Indiában.

A negyedik napon Ghána a központi téma. Danny Bain amerikai-magyar bábszínész tradicionális afrikai hangszerek kíséretében adja elő A fán lakó gyerekek című bábelőadást. Ezen a napon lesznek még országismereti játékok, afrikai dob- és tánctanulás, testfestés és maszkkészítés is.

Az ötödik napon Brazília felfedezésére indulnak a tábor résztvevői. Tahinasoa Rivelis és Pimenta Débora Rúbia afrikai és brazil táncművészek capoeira és szamba táncot oktatnak majd, emellett országismereti játékok és karneváli jelmezkészítés is lesz.

A délelőtti foglalkozást tartó művészek este koncertekkel, előadásokkal szórakoztatják majd a felnőtteket, érdeklődőket. Ezek a programok nyilvánosak, a szervezők mindenkit szeretettel várnak. További részletek kerülnek majd fel az esti programokról a tábor Facebook oldalára!

Az A VILÁG Gyerektábor 2024. július 15-én veszi kezdetét és május 15-ig lehet jelentkezni!

Fontos információk a táborról:

  • Időpont: 2024. július 15-19.
  • Helyszín: Réde, Lesalja major
  • Célcsoport: 10-14 éves, felsőtagozatos korosztály
  • Jelentkezési határidő: Május 15.
  • Részvételi díj: 50.000 Ft, 3 részletben fizetendő. Határidők: Május 15. (10.000 Ft), Június 15. (20.000 Ft), Július 5. (20.000 Ft)
  • Az esemény nem ottalvós. Tízórai, ebéd és uzsonna az adott ország ételeiből.
  • Jelentkezés és további információk: Buda Gergely, +3620-311-160, budagergely@gmail.com
  • A tábor Facebook oldala: https://www.facebook.com/profile.php?id=61557410735682

 

(X)

Írj Te először kommentet "Nemzetközi művészek jönnek Rédére, a Lesalja majorba – Gyerektábor!"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*