Mini bölcsőde épült Tárkányban

A Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat honlapján számolt be arról, hogy új mini bölcsőde épült Tárkányban.

Mint írták, ” a Széchenyi 2020 program keretében 127 millió Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével új mini bölcsőde épült Tárkányban.

Tárkány Község Önkormányzata sikeresen pályázott a TOP-1.4.1-19 kódszámú, Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című felhívásra, amelynek köszönhetően egy új, a mai kor követelményeinek megfelelő, 7 férőhelyes mini bölcsőde épült a településen. Tárkányban korábban nem volt a 3 év alatti gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézmény, pedig az utóbbi években a kisgyermekes családok részéről egyre nagyobb igény mutatkozott rá.”

Hozzátették: “Mivel az Önkormányzat nem rendelkezett a bölcsőde kialakítására alkalmas épülettel, a mini bölcsőde az óvodához kapcsolódó új épületszárnyban, a Tárkány, Sport u. 12. (hrsz: 882) szám alatt kapott helyet. A bölcsődében a csoportszoba mellett a kisgyermekek ellátásához, gondozásához szükséges helyiségek találhatók. Az épülethez fedett terasz is tartozik, amely alkalmas a délutáni altatásra és rossz idő esetén a szabadtéri tartózkodásra is. A kivitelezés mellett a támogatásból bútorok és játékok beszerzésére is sor került a kisgyermekek számára.”

A TOP-1.4.1-19-KO1-2020-00029 azonosítószámú projekt megvalósítása hozzájárul a bölcsődei ellátáshoz való jobb hozzáféréshez, valamint a 3 év alatti gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez és. A beruházás 2 új munkahelyet is teremt a községben. A tervek szerint az új mini bölcsőde 2024 tavaszán nyitja meg kapuit” – fejeződik be a közlemény.

Forrás és fotó: mimegyenk.hu

Írj Te először kommentet "Mini bölcsőde épült Tárkányban"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*