…”egy megvalósult diákparlamenti javaslat…” – Táncsics Gimnázium, 1982

/A gimnázium fotója illusztráció/

Talán érdekes lehet, mit írtak a múltban a sajtóban, különböző tanulmányokban, könyvekben… –  Kisbérről és környékéről.

Alábbiakban Kisbérről,  a gimnáziumról olvashat egy cikket a 20. századból:

Móron jártunk

avagy egy megvalósult diákparlamenti javaslat

A kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium diákparlamentjén elhangzott egy javaslat, hogy szeretnék felvenni a kapcsolatot a móri gimnáziummal.

KISZ-bizottságunk levélben megkereste az ottani testületet. s tolmácsolta a tagság kérelmét. A móriak nagy örömmel fogadták az ötletet, s kérték, hogy az első találkozó náluk legyen.

Ez meg is történt február 27-én. Vonattal utaztunk.

Móron kis fogadóbizottság várt bennünket. aminek igazán örültünk. A gimnázium KISZ-termében nem kis meglepetésünkre szendvicsekkel és üdítőitalokkal megrakott asztalt találtunk, ami igen jólesett, mert a nagy sietségben el felei tettünk ebédet enni. Ezután következett az érdemi program. Először fiú kosárlabdázóink mérték össze erejüket. Ebben 14 ponttal mi bizonyultunk jobbnak. Rövid szünet után a lányok mérkőztek ugyanebben a sportágban, amit a helybeliek nyertek meg.

A sportversenyeket zárta a két iskola fiú asztalitenisz-csapatainak összecsapása, 3—3 taggal, ahol a körmérkőzéseken 5:1 arányban ismét a kisbériek győztek. A díjakat a két KISZ-bizottság közösen adományozta. amik nem annyira értékesek, mint ízletesek voltak.

A program, zárásaként pol-beat esten vettünk részt. Ezt egy meghívott gitáros a helyi ének-zenetanár segítségével tartotta, bár néha a nézők hangja erősebb volt az övékénél. Kicsit fáradtan, de egy jó programmal, s néhány szép emlékkel gazdagabban kezdtük hétfőn a tanulást.

A Táncsics Gimnázium KISZ-bizottsága

 

Forrás:Library.hungaricana.hu / Dolgozók Lapja, 1982. március (37. évfolyam, 51-76. szám)  / 1982-03-17 / 64. szám

Írj Te először kommentet "…”egy megvalósult diákparlamenti javaslat…” – Táncsics Gimnázium, 1982"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*