Fejlesztik az orvosi rendelőket Súron

Súr Község Önkormányzatának a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz TOP_Plusz-3.3.2-21 kódszámú, Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése című felhívására benyújtott pályázata közel 80 M Ft európai uniós forrásból származó, vissza nem térítendő támogatást nyert el, amelynek köszönhetően korszerűbbé válik a háziorvosi és a fogorvosi ellátás a településen.

 

Súr Község Önkormányzata közel 80 MFt, 100%-os finanszírozású, európai uniós forrásból származó támogatást nyert el a település háziorvosi és fogorvosi rendelőinek fejlesztésére.

A háziorvosi, valamint a fogorvosi ellátásnak helyet adó épület az 1990-es években épült, energetikai szempontból nem felel meg az érvényes előírásoknak, a gépészeti, illetve az elektromos hálózatai elavultak, akadálymentes megközelítése és használata nem biztosított. Az alapellátási tevékenység elvégzéséhez szükséges eszközök rendelkezésre állnak, azonban némelyik koránál fogva gyakran meghibásodik vagy lassú.

Súr Község Önkormányzata az egészségügyi ellátás minőségének javítása, hatékonyabbá tétele érdekében jelen projektjében a rendelők épületének átalakítását, felújítását és akadálymentesítését valósítja meg.

Az infrastrukturális fejlesztés mellett eszközök beszerzésére is sor kerül, amelyek között szerepelnek a háziorvos és a fogorvos munkájához szükséges informatikai és egyéb eszközök, valamint bútorok is. A váróteremben játszósarok készül a kis betegek számára.

A TOP_PLUSZ-3.3.2-21-KO1-2022-00003 azonosítószámú projekt kivitelezési munkái a napokban kezdődnek, várhatóan az év végére be is fejeződnek. A fejlesztés eredményeképpen egy korszerű, minden igényt kielégítően felszerelt orvosi rendelő jön létre Súron (Szabadság tér 2., hrsz 215/2), ahol a település lakói és a körzetbe tartozó betegek a mai kor elvárásainak megfelelő környezetben juthatnak hozzá az egészségügyi alapellátáshoz – tájékoztatott bennünket KEM Területfejlesztési Kft. részéről Lőrinczy Annamária projektmenedzser.

 

A kép illusztráció – Fotó: Pixabay.com

 

Írj Te először kommentet "Fejlesztik az orvosi rendelőket Súron"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*