Kisbéri baleset: vádlott lett a vétkes sofőrből

/A kép illusztráció! – Fotó: Pixabay/

A Tatabányai Járási Ügyészség a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a férfival  szemben, aki kereszteződésben nem adott elsőbbséget, ezért két gépkocsi ütközése miatt két vétlen sértett sérült meg.

A vádirat szerint a büntetlen férfi 2022. január 5-én Kisbér lakott területén egy kereszteződésben balra kanyarodott, amely során a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított továbbhaladási elsőbbséget a neki balról jobbra haladó személygépkocsinak.

Emiatt a gondatlan sofőr a  személygépkocsija elejével nekiütközött a piros színű személygépkocsi jobb elülső részének, amely ennek hatására átlökődött az ellentétes forgalmi sávba és elejével a mellette található füves, kavicsos útpadkán állt meg.

A baleset során a vétlen személygépkocsi jobb első ülésén szabályosan utazó, magát biztonsági övvel rögzítő kiskorú sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést, a vétlen sofőr nyolc napon belül gyógyuló zúzódásokat szenvedett.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, és meghatározott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Dr. Horváth Sándor.

Írj Te először kommentet "Kisbéri baleset: vádlott lett a vétkes sofőrből"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*