Halálos balesetet okozott Tárkány közelében, őrizetbe vették

/Fotó:police.hu/

Közúti közlekedési balesetet okozott ittasan, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott egy tárkányi férfi.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy tárkányi lakos segédmotoros-kerékpárt tolva 2020. szeptember 26-án 19 óra 30 perc körüli időben Tárkány, Alsóvasdinnye puszta előtti útszakaszon közlekedett, amikor egy arra haladó személygépkocsi őt elütötte.

A járművezető segítségnyújtás nélkül a helyszínről elhajtott. A kiérkező járőrök azonnal megkezdték az elsődleges intézkedéseket, ami alapján az okozó járművet azonosították.

A Kisbéri Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli munkatársának, Kucin Barnabás rendőr főtörzszászlósnak a segítségével, aki éppen a helyszín közelében járt, azonosították a baleset feltételezett okozóját.

Az egyenruhások a 41 éves tárkányi férfit 2020. szeptember 26-án  21 óra 11 perckor a lakásán elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. Ellene segítségnyújtás elmulasztása és ittas járművezetés bűntett elkövetése miatt indul büntetőeljárás.

A ház előtt a balesetben érintett személygépkocsit a rendőrök megtalálták és lefoglalták. A megsérült férfi másnap reggel a kórházban életét vesztette.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Forrás:police.hu

2020. 09. 27., v – 11:50

A balesetet okozó férfit másnap halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntettének gyanúja miatt kihallgatták a rendőrök, majd őrizetbe vették. A rendőrség kezdeményezte a 41 éves gyanúsított letartóztatásának indítványozását.

 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Forrás:police.hu

2020. 09. 28., h – 07:05

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*