Őszi kisbéri programajánló

/Fotó: Nagy Pál/

A kisbéri Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár közösségi oldalán adott hírt a soron következő időszak programjairól.

A leghitelesebb, ha az intézmény igazgatójának szavait idézzük:

„Intézményünkben folytatódnak a szakköri foglalkozások, idén ősztől 15 féle csoport működik nálunk, így minden korosztály megtalálja az érdeklődési körének megfelelő elfoglaltságot és közösséget.

Szeptember utolsó hetében zajlik országos programként a „Kultúrházak éjjel-nappal” -amihez idén is csatlakoztunk, Csanádi Viktor Holló hiedelemkutató lesz a vendégünk, aki a Varázslatos lényekről (Varázslatos lények – vámpír, lidérc, farkasember és egyéb hiedelemlények a hazai néphitben ) mesél az érdeklődő kicsiknek és nagyoknak.

Október az Országos Könyvtári Napok-kal indul, ennek keretében könyvszobrászat és sok-sok meglepetés várja a hozzánk betérő könyvbarátokat, látogatókat.

Az év elején újra felvettük a kapcsolatot a Pannon Várszínházzal, akik egy nagyon látványos színházi produkcióval térnek vissza hozzánk. A RED SHOW”Vörös só” című zenés előadás az ’50-es évek komikus helyzeteit és zenéit eleveníti meg előttünk. Garantált szórakozás mindenkinek!

Októberben köszöntjük városunk szépkorú polgárait, Kisbéren a WAMK kamaratermében október 10-én, Hántán a művelődési házban pedig október 17-én.

A Dumaszínházi előadások mellett gyerekszínházzal várjuk az iskolásokat, ovisokat, október végén tökfaragás lesz, novemberben pedig már az adventi időszakra készülünk. Karácsony előtt vendégünk lesz Pap Éva írónő, akinek könyvei nálunk is elérhetők és szép ajándék lehet a fa alatt is, főleg egy-egy dedikált példány!

Az Országos Könyvtári Napok és a Kultúrházak éjjel-nappal mozgalmak mellett csatlakoztunk az Országos Rajzfilmünnephez is, valamint a tavasszal a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) által indított Film-klub képzésen vettünk részt. Csatlakoztunk a Pajtaszínház programjukhoz is, amelynek keretében a Cseresznyék Amatőr Színtársulat készül egy januári bemutatóra.

 Október 1-től -szintén az NMI segítségével- lehetőségünk van csatlakozni a Petőfi Kulturális Programhoz, amely még tovább színesíti majd kínálatunkat, és városunk kulturális életét.

Könyvtárunk további olvasnivalókkal bővült, elérhetők a könyvpiac legfrissebb kiadványai, szívesen és rendszeresen teljesítünk olvasói kéréseket is!

Továbbra is van lehetőség könyvtári foglalkozásokra előzetes megbeszélés alapján. A Hegedűs Pál Helytörténeti Gyűjtemény és a Makettpark október végéig még várja a látogatókat.

Kedves kisbériek, kedves Kisbér környéki Látogatóink, Olvasóink!

A Wass A. Művelődési Központ és Városi Könyvtár sok-sok programmal, lehetőséggel, könyvekkel, a testi-lelki-szellemi feltöltődés lehetőségeivel várja Önöket! Éljenek ezzel minél többen, hiszen a rövid nappalok, az egyre hűvösebb időjárás még inkább kedveznek a közösségi alkalmaknak, a találkozásoknak!

Nagyon szép, színes őszi heteket, hónapokat kívánok mindnyájuknak munkatársaim nevében is!

Kele Márta

igazgató   ”

Néhány kisbéri és környékbeli program:

https://kisbermost.hu/events/

Írj Te először kommentet "Őszi kisbéri programajánló"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*