Kerékpáros túraútvonal jön létre a Bakonyalján

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay.com/

A Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat Facebook oldalán számolt be arról, hogy kerékpáros túraútvonallal gyarapodik a Bakonyalja.

Ezt írták a projektről:

„Mintegy 80 kilométer hosszúságú kerékpáros túraútvonal-hálózat nyomvonalát hozzuk létre a Bakonyalján, amire lehetőséget ad a napokban pozitívan elbírált pályázatunk – tájékoztatott Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke.

A megvalósításra létrehozott konzorciumot a vármegyei önkormányzat vezeti, települési tagjai: Súr, Ácsteszér, Csatka, Réde, Bakonybánk és Kisbér önkormányzata.

A Bakonyalját érintő 440 millió forintos projekt keretében természeti és kultúrtörténeti értékeket bemutató, mintegy 80 kilométer hosszúságú kerékpáros túraútvonal-hálózat nyomvonala születhet meg.

A kijelölésen és kitáblázáson kívül a legszükségesebb szakaszokon stabilizálják az útfelületet. Létesülnek megállópontok, ahol zuhanyozási lehetőség, mosdó és pihenőhelyiség is biztosítva lesz.

Fontos, hogy a kialakítandó túraútvonal-hálózat szervesen csatlakozni fog a Bakony és Móri-árok kerékpárútjaihoz, turisztikai fejlesztéseihez, és megteremti az alapját, hogy a jövőben egyre többen látogassák bakonyaljai településeinket. Most egyéves projektfejlesztési időszak kezdődik, amely alatt az attrakciók végleges formát öltenek.

A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében valósulhat meg” – fejeződik be a közlemény.

Írj Te először kommentet "Kerékpáros túraútvonal jön létre a Bakonyalján"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*