A tervezett áramszünetek alatt fejlesztés valósul meg Kisbéren és környékén

/A kép illusztráció – Fotó: Pixabay.com/

Komárom-Esztergom vármegye áramellátásának zavartalansága érdekében az E.ON Hungária Csoport néhány órás áramszünettel járó hálózatbővítéseket végez az ősz folyamán.

A Dunántúl, Pest vármegye és Budapest áramhálózatát üzemeltető vállalat szakemberei részben feszültség alatti technológiával dolgoznak, a hálózatfejlesztési munkák egy részét azonban  biztonsági és életvédelmi okokból  csak az energiaszolgáltatás kikapcsolása mellett tudják elvégezni. A beruházások az áramhálózat stabilitását, kapacitásbővítését, a hibák megelőzését szolgálják.

Mi történik tervezett üzemszünetek alatt a térségben?

Kisbéren október 21-22. között hálózatfejlesztésre kerül sor. Két kilométer hosszan új oszlopokat is állítanak az E.ON szakemberei a jobb, stabilabb, megbízhatóbb áramellátás érdekében.

Süttőn, a Danube InGrid szlovák-magyar hálózatfejlesztési program keretében, október 28-29. és november 11-12-13. napokon áramszünetre kell számítani a délelőtt 8 és délután 16 óra közötti idősávban. Az E.ON szakemberei ezeken a napokon a régi középfeszültségű vezetékeket, oszlopokat cserélik újra a szolgáltatás minőségének javítása érdekében. A települést érintő nagyszabású munkálatok végrehajtása kapcsán tehát több alkalommal lesz szükség a hálózat kikapcsolására, a fejlesztések megvalósításához azonban ezek elengedhetetlenek. A beruházások megvalósítása kapcsán az érintettek megértését kérik az E.ON szakemberei.

Tatán szintén kiemelkedően nagyszabású munkálatokra kerül sor a következő hetekben. Október 29-30-31-én és november 11-12-én és 14-én tartott áramszünet alatt új trafóállomást építenek, és a Munkácsy utcában oszlopokat és vezetékeket cserélnek a szakemberek.

Nagyigmándon október 30-án és november 4-én az előre meghirdetett üzemszünet ideje alatt, reggel 8 óra és délután 16 óra között, szintén új betonházas transzformátort építenek a már meglévő mellé. A két beruházással kiküszöbölhetőek lesznek az apróbb feszültségingadozások és a fejlesztések jobb, stabilabb, megbízhatóbb áramellátást biztosítanak a településen élők számára.

Hogy a fejlesztések a lehető legkisebb kényelmetlenséget okozzák a lakosságnak, a munkálatokra jellemzően 8-16 óra között kerül sor, amikor a legkevesebben vannak otthon. 16 óra után – vagy még hamarabb – az E.ON mindig visszakapcsolja az áramot az otthonokban.

Az E.ON szakemberei köszönik az ügyfelek türelmét és megértését, hangsúlyozva: az előzetes tájékoztatással és a munkák időzítésével a jövőben is mindent megtesznek azért, hogy a hálózatfejlesztések a lehető legkevesebb fennakadást okozzák a mindennapokban. A tervezett üzemszünetekről minden esetben postai úton küldenek értesítést az érintetteknek, az ügyfelek részletes információt találhatnak az E.ON Hungária Csoport honlapján. Néhány kattintással személyre szóló elektronikus értesítés is kérhető, az E.ON Ügyfélszolgálat applikációját IOS-en vagy Androidon letöltve is igényelhető az áramszünet-értesítés. A tervezett áramszünetekről részletes információ itt található – tájékoztatta a KisbérMost.hu-t a Uniomedia Kommunikációs Ügynökség.

Írj Te először kommentet "A tervezett áramszünetek alatt fejlesztés valósul meg Kisbéren és környékén"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*