Kisbéren és környékén terítették a drogot – Itt az ítélet

/Fotó: Police.hu/

A Tatabányai Törvényszék a 2023. május 31-én tartott, nyilvános, folytatólagos tárgyaláson hozott ítéletet 3 vádlottal szemben, kábítószer-kereskedelem bűntette ügyében.

A megállapított tényállás szerint az I. rendű vádlott 2021. november 23-át megelőző legkevesebb egy évben ismeretlen személytől rendszeresen vásárolt ismeretlen mennyiségű amfetamint és metamfetamint tartalmazó anyagot.

Az I. rendű vádlott ezen anyagokat kisebb részben maga elfogyasztotta, nagyobb részben pedig Tárkány és Bana területén tovább értékesítés céljából átadta ismerőseinek, a II. rendű és a III. rendű vádlottaknak, akik ezt követően a kábítószert a fogyasztói körüknek értékesítették Réde, Kisbér és Bana területén, majd az értékesítésből származó pénzösszegeket az I. rendű vádlottnak visszajuttatták.

Az I. rendű vádlott a 2021. november 23-án tartott házkutatást megelőzően, engedély nélkül megszerzett egy működőképes, lőfegyvernek minősülő, 6 mm-es revolvert, melyet a házkutatás időpontjáig a tárkányi lakóhelyén, a garázsban tartott.

A Tatabányai Törvényszék az elsőrendű vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntette és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt halmazati büntetésként 9 év fegyházbüntetésre, 9 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint 986.500 forint pénzösszeg erejéig és a tőle lefoglalt 353.500 forintra vagyonelkobzást rendel el. A bíróság a másodrendű és a harmadrendű vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, illetve 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügyész mindhárom vádlott vonatkozásában 3 napot tartott fenn a jognyilatkozat megtételére. Az I. rendű vádlott és a védője fellebbezést jelentettek be részben felmentésért (fegyverrel visszaélés vonatkozásában), részben minősítés változtatásért és ennek okán a büntetés enyhítése végett, a II. rendű és a III. rendű vádlottak és a védők szintén 3 napot tartottak fenn a jognyilatkozat megtételére, így az ítélet nem jogerős.

A Tatabányai Törvényszék Sajtóosztályának sajtóközleménye

Korábban itt írunk az ügyről:

A kisbéri rendőrök két kábítószer-terjesztőt vettek őrizetbe – Képekkel

 

Írj Te először kommentet "Kisbéren és környékén terítették a drogot – Itt az ítélet"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*