Bíróság elé áll a kisbéri rablási kísérlet elkövetője

/Fotó: Police.hu/

A Komáromi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt gyorsított eljárásban 2023. május 26-án bíróság elé állítja azt a férfit, aki késsel fenyegetve követelte a kasszában lévő pénz átadását, azonban elmenekült az üzletből, miután az eladó közölte vele, hogy segítséget fog kérni.

Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság a férfi letartóztatását 2023. április 3-án rendelte el.

A tényállás szerint a férfi 2023. március 31-én 6 óra 46 perckor bement a kisbéri dohányboltba és az eladót felszólította, hogy a kasszában lévő pénzt adja át a részére. A férfi elővett egy 15 cm pengehosszúságú kést, azt az eladónak megmutatta, majd azzal fenyegetve kijelentette, hogy „ebből neked bajod lesz”. Az elkövető ezután a kést visszatette  a kabátjába. Az eladó a telefonját a kezébe vette, és közölte az elkövetővel, hogy segítséget fog kérni. A rabló férfi ennek láttán megijedt, és elmenekült a boltból.

Az elkövető büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősül, ugyanis a bíróság 2018-ban  felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt 5 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztésből 2021-ben szabadult feltételes kedvezménnyel – – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője, Dr. Horváth Sándor.

Írj Te először kommentet "Bíróság elé áll a kisbéri rablási kísérlet elkövetője"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*