Nagy Péter hetedik lett az Európa-bajnokságon

/MTI fotó/Czeglédi Zsolt/

Nagy Péter hetedik lett összetettben a jereváni súlyemelő Európa-bajnokságon vasárnap az ólomsúlyúak 16 fős mezőnyében.

Az utolsó magyarként szereplő, 37 éves versenyző, akinek ez volt a 15. Eb-je, a kontinensviadal eredményközlője szerint két-két jó gyakorlatot bemutatva szakításban 168, lökésben 213 kilóig jutott, s mindkét fogásnemben a nyolcadik lett, míg a 381 kg-os összteljesítménye – több rivális kiesésének is köszönhetően – a hetedik helyezést jelentette számára a +109 kilósok között.

A 18-szoros országos bajnok előzetesen azt mondta: 380 és 390 kilogramm közötti eredményt vár magától az örmény fővárosban. Úgy fogalmazott, hogy a reméltnél kevesebb edzés miatt “kicsit leépült”, s most újraépíti magát a párizsi olimpiára kvalifikáló időszakra, amelynek egyik első állomása volt a jereváni Eb.

Az eddig három olimpián megfordult, tavalyelőtt Tokióban hetedik Nagy Péter úgy vélekedett, hogy ha a sérülések elkerülik, és hibátlan lesz a felkészülése, akkor szerinte meglesz a 400 kiló feletti összetett.

“Ami pedig kell a párizsi kvalifikációhoz, az 410 kiló, tehát ahhoz nagyon jó versenyformát kell kifogni, de hát arra még van bő egy évem” – fogalmazott a szegedi sportoló.

-MTI-

Mint ismeretes, Nagy Péter Kisbér környékéről származik, Rédén járt iskolába – a szerkesztő

 

Írj Te először kommentet "Nagy Péter hetedik lett az Európa-bajnokságon"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*