Letartóztatásban maradhatnak a Kisbér környékén elfogott embercsempészek

/Fotó: Pixabay.com/

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi  Járási Ügyészség három moldovai férfi letartóztatása meghosszabbítására tett indítványt.

Az indítvány szerint az egyik férfi 2022. szeptember 9-én Magyarország déli, Szerbiával határos területén felvett a finn fogalmi rendszámú gépkocsiba  20 fő szír állampolgárságú migráns személyt, akik Magyarország területére illegálisan jutottak be. Ezidáig ismeretlen személy ugyanekkor, ugyanazon helyen felvett egy másik finn forgalmi rendszámú járműbe 6-7 fő migráns személyt, akik szintén illegálisan jutottak be az országba. Ezt követően a két jármű, rakterében a migráns személyekkel  Ausztria irányába indult, a határ illegális átlépése céljából. A járműveket egy másik moldovai férfi kísérte a litván forgalmi rendszámú személygépkocsit vezetve, amelynek jobb első ülésén a harmadik elkövető utazott.  A kísérő gépkocsiban ülő elkövetők telefonnal készített felvétellel dokumentálták a migráns személyek szállítását.

Feladatuk probléma felmerülése esetén a járművek vezetőinek elszállítása volt. Az ismeretlen sofőr a járművel Bakonysárkány és Aka közötti 81-es számú főút melletti földes úton megállt, a járműből a sofőr és a migráns személyek kiszálltak és ismeretlen helyre távoztak. Az említett járművet a rendőrség megtalálta.

A 20 migránst szállító elkövető Ácsteszér lakott területén kívül, Feketevíz puszta után egy földes útra hajtott, ahol megállt. A sofőr a járműből kiszállt és ismeretlen helyre távozott. A 20 fő, magát szír állampolgárnak valló migráns személy kis idő elteltével a járműből kiszállt és a rendőri intézkedésig a helyszínen maradt.

Ezt követően ismeretlen helyen a kísérő gépkocsi sofőrje a litván forgalmi rendszámú  személygépkocsiba felvette a korábban a 20 migránst szállító elkövetőt, és vele  Bakonyszombathely és Ácsteszér között található földes mellékúton közlekedett, ahol 18 óra körüli időben a mindhárom gyanúsítottat szállító személygépkocsit a rendőrség intézkedés alá vonta.

A három elkövető letartóztatását a Komáromi Járásbíróság 2022. szeptember 12-én rendelte el, legutóbb a határidejét 2023. január 12-ig hosszabbította meg.

Az ügyészség indítványozta, hogy a nyomozási bíró a férfiak letartóztatását újabb kettő hónappal, azaz 2023. március 12-ig hosszabbítsa meg – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője, Dr. Horváth Sándor.

 

Kiemelések tőlem – a szerk.

Írj Te először kommentet "Letartóztatásban maradhatnak a Kisbér környékén elfogott embercsempészek"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*