Az oldal nem található

Úgy nézk ki, hogy nem’ találtuk meg azt ’ amit keresel. Talán a keresés segíthet

Népszerű cikkek

Pótolni akarta külföldön bevont jogosítványát

/A kép illusztráció – Fotó: Police.hu/

“Befejezték az eljárást a kisbéri rendőrök azzal az 52 éves férfival szemben, aki egy járási hivatalban új vezetői engedélyt kérvényezett, mivel azt állította, hogy a korábbit elvesztette.

Feljelentés alapján 2022. március 9-én büntetőeljárás indult L. N. ellen. Az 52 éves férfi egy járási hivatalban vezetői engedélyének elveszítését jelentette be, amely alapján egy új okmány került kibocsátásra.

Ez idő alatt a Német Szövetségi Közlekedési Hatóság értesítette a Belügyminisztérium Közlekedési Igazgatási Hatóságát, hogy L. N. korábbi jogosítványát járművezetéstől eltiltás miatt elvették és megküldték a magyar hatóság részére.

Az ászári lakos gyanúsítottként elmondta, hogy 2022. január hónapban ittasan közlekedett, így vezetői engedélyét a külföldi hatóság elvette. Ellene intellektuális közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Komáromi Járási Ügyészségnek” – közölte a Police.hu oldalon a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Olvass tovább





Ezekről se maradj le

A kisbéri rendőrök idén 64 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból

/A kép illusztráció – Fotó:police.hu/

Komárom-Esztergom megyében továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az egyenruhások az ittas gépjárművezetők kiszűrésére.

Megyénkben a rendőrök összesen 776 ittas sofőrrel szemben intézkedtek a 2020. január 1-től november 30-ig terjedő időszakban.

A tatabányai járőrök 163, az esztergomiak 125, a komáromiak 134, a tataiak 126, az oroszlányiak 83, a dorogiak 81, míg a kisbériek 64 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból. A mérési eredmények alapján 522 esetben indítottak a sofőrökkel szemben büntetőeljárását, míg 254 alkalommal közigazgatási bírságot szabtak ki.

A szeszes ital és a bódító hatású szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést: növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, így nő a baleseti kockázat.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy gépjárművet csak az vezethet, aki nem áll vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt, illetve szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

Az ittasan bekövetkezett balesetek megelőzése érdekében, ha már fogyasztott alkoholt, a tömegközlekedési eszközök, a taxi igénybevétele vagy a szórakozó társaságban egy aznap este szeszes italt nem fogyasztó „bulisofőr” is megoldást jelenthet.

A rendőrség kéri, hogy saját és mások testi épségének megóvása érdekében ne fogyasszanak alkoholt, mielőtt a volán mögé ülnek!

 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Forrás:police.hu

Olvass tovább