Jóvátette a rongálással okozott kárt

/A kép illusztráció/

A Tatabányai Járási Ügyészség a rongálás vétsége miatt indult eljárást tevékeny megbánás miatt megszüntette azzal a fiatalkorú férfival szemben, aki közvetítői eljárásban közösségi munkával tette jóvá a bűncselekménnyel okozott sérelmet.

A határozatban írt tényállás szerint az elkövetéskor ittas állapotban lévő fiatalkorú férfi  2021. június 11-én éjfélhez közeli időben Tárkányban, az önkormányzat tulajdonát képező, a  település által elnyert támogatásról szóló Széchenyi 2020-as táblát egy kővel megdobta, emiatt a műanyag táblában 77.590,- Ft. kárt okozott.

Az ügyészség az ügyet közvetítői eljárásra utalta, ezért az eljárást hat hónapra felfüggesztette. Az elkövető a közvetítői eljárásban a sértettől bocsánatot kért, valamint 5 alkalommal  közösségi munkát, kertészeti és parkrendezési feladatokat végzett.

Az elkövető a bűncselekménnyel a sértettnek okozott sérelmet jóvátette, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Dr. Horváth Sándor.

Írj Te először kommentet "Jóvátette a rongálással okozott kárt"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*