1 évig maradhatnak letartóztatásban a kisbéri rendőrök által elfogott embercsempészek

A Komáromi Járási Ügyészség egy szír és egy palesztín állampolgárságú férfi letartóztatásának a meghosszabbítását indítványozta az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben.

Az indítvány szerint a férfi a két férfi 2021. november 6-án a hajnali órákban, Magyarország területén a magyar-szerb államhatár közelében, 15 fő, jogellenesen, érvényes úti okmányok, valamint beutazási és tartózkodási engedély nélkül, embercsempészek segítségével érkezett, magukat 13 fő vonatkozásában szír, míg 2 fő szomáliai állampolgárságúnak valló migráns személyeket vettek fel egy német honosságú személygépkocsiba azzal a szándékkal, hogy a migráns személyeket a magyar-osztrák államhatár közelébe szállítják, az államhatár jogellenes átlépése céljából.

A kisbéri rendőrök 2021. november 6-án 23 óra 25 perckor Bakonyszombathely területén  ellenőrzés alá vonták a személygépkocsit, amiben a migránsokat megtalálták.

Az egyik férfi a kihallgatását megelőzően álnéven azonosította magát, azonban a nyomozó hatóság a valós személyazonosságát megállapította.

A  Komáromi Járásbíróság az elkövetők letartóztatását 2021. november 09-én rendelte el, azt követően a kényszerintézkedést legutóbb 2022. augusztus 9-ig hosszabbította meg.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a két elkövető letartóztatását 2022. november 9-ig hosszabbítsa meg.

A bíróság az indítvány tárgyában ülést fog tartani, azon az elkövetőket meghallgatja, azt követően hozza meg végzését – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Dr. Horváth Sándor.

Az ügyről korábban itt írtunk: https://kisbermost.hu/2021/11/07/ket-embercsempeszt-fogtak-el-a-kisberi-rendorok/

 

Írj Te először kommentet "1 évig maradhatnak letartóztatásban a kisbéri rendőrök által elfogott embercsempészek"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*