Közel 6 kilométeren újult meg a 13-as főút

/A kép illusztráció! – Fotó: Pixabay.com/

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, Magyarország Kormányának támogatási forrásainak köszönhetően megújult a 13-as főút mintegy 5,8 kilométeres szakasza a komáromi körforgalom és az M1-es autópálya között bruttó 1,4 milliárd forint értékben.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2022-es útfelújítási beruházásai közül is kiemelkedik a 13-as főút felújítása, ami egy rendkívül fontos és forgalmas szakaszt érintően valósulhatott meg.

A felújítási munkák kapcsán a kivitelezők eltávolították az elöregedett meglévő kopóréteget, majd a főpályán három réteg aszfaltot építettek be, összesen 14 cm vastagságban.

A komáromi körforgalomban két réteg marása és aszfaltozása történt meg 9 cm vastagságban. Az M1-es autópálya Komárom felőli oldalán 60 méter hosszon a megcsúszott rézsű miatti a burkolat helyreállítása teljes pályaszerkezet cserével történt meg, új védő- és alapréteg építésével, továbbá négy, összesen 25 cm aszfalt réteg beépítésével.

A felújításhoz kapcsolódóan a szakaszon megtörtént a padkák rendezése, megújultak a buszmegállók, valamint szintbe hozták a csatlakozó szegélyeket és középszigeteket. A beruházás keretein belül megújult az M1-es autópálya feletti komáromi csomóponti híd is.

A munkák zárásaként új burkolati jeleket festettek, új burkolati fényvisszavető jelzőtesteket és új közúti jelzőtáblákat helyeztek ki a szakemberek.

A projekt a 13-as főút közel 5,8 kilométeres szakaszán valósult meg. A beruházáshoz szükséges forrásokat Magyarország Kormánya biztosította, több mint bruttó 1,4 milliárd forint értékben.

A beruházás ünnepélyes átadó eseményén beszédet tartott dr. Molnár Attila, Komárom polgármestere, Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, Északnyugat-Magyarország fejlesztési kormánybiztosa, valamint Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., vezérigazgatója is – tájékoztatott bennünket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya.

Írj Te először kommentet "Közel 6 kilométeren újult meg a 13-as főút"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*