Súlyosították az ítéletet a kisbéri zsarolók ügyében

/A kép illusztráció – Fotó: police.hu/

A Tatabányai Törvényszék, mint másodfokú bíróság a súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette, rablás bűntette és csalás bűntette miatt indult ügyben, a Komáromi Járásbíróság által hozott ítéletet megváltoztatta.

Az egyik vádlott esetében a 7 év börtönbüntetést 10 év fegyházbüntetésre, a másik vádlott esetében a 4 év 6 hónap börtönbüntetést 5 év börtönbüntetésre súlyosította. Az ítélet jogerős.

A két férfi évekig fenyegetéssel és erőszakkal vette el egy kisbéri közmunkás pénzét, akinek emiatt, megélhetése biztosítására a kisbéri lakosok adománygyűjtést végeztek, és a bíróság gondnokot is rendelt ki részére.

A megállapított tényállás szerint a két férfi 2016. és 2019. között legalább 15 alkalommal, egy kisbéri közmunkás férfitől alkalmanként 10.000 forint feletti összeget követelt.

Abban az esetben, ha a sértett nem teljesítette a követelésüket, akkor megfenyegették, megverték. Egy alkalommal azt ígérték a sértettnek, hogy elviszik Budapestre, ahol megkapja – a valójában nem is létező – tartozását.

Ezt követően 30.000 forintot kértek a sértettől a Budapestre történő utazás költségéül, azonban a lakóhelyének közelében kitették azzal, hogy majd visszamennek érte, ami nem történt meg, így Budapestre sem vitték el.

Az elsőrendű vádlott 2017. nyár végén egy kisbéri sértett lakásában 10.000 forintot kért kölcsön. Miután közölte a sértett, hogy nincs pénze, a vádlott azzal fenyegette meg, hogy amennyiben nem ad pénzt, akkor ne találkozzanak az utcán, mert megveri, kezét-lábát összetöri.

A sértett félelmében átadott 10.000 forintot a férfinak, valamint el is költözött kisbéri lakóhelyéről – közölte a Bíróság honlapján a Tatabányai Törvényszék Sajtóosztálya.

 

Korábbi cikkünk az elsőfokú ítéletről: https://kisbermost.hu/2021/09/23/eliteltek-a-kisberi-kozmunkast-zsarolo-kirablo-ferfiakat-az-ugyeszseg-fellebbezett/

Írj Te először kommentet "Súlyosították az ítéletet a kisbéri zsarolók ügyében"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*