Fejlesztések Bakonybánkon

/Fotó: Facebook/Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat/

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat a mimegyenk.hu oldalon közölte, hogy a felújított orvosi rendelő, a könyvtár és a volt tűzoltószertárból kialakított kerékpáros pihenőhely átadási ünnepségét tartották pénteken délután Bakonybánkon.

Írásukból kiderül, hogy az épületek a megyei önkormányzat által koordinált TOP, a Magyar Falu Program és más állami források segítségével újultak meg.

A szalagátvágás az 1807-ben épült és teljes egészében megújult Bezerédy-kúria előtt történt, ahol a védőnői és gyermekorvosi rendelő, valamint könyvtár kapott helyet.

A szép új külsőt kapott épület 3 elnyert pályázatból és település 6,3 millió Ft-os önerejéből renoválódhatott. Szigetelték a homlokzatot és a padlást, valamint modernizálták az elavult fűtőberendezéseket, fűtőtesteket.

Megtudhatjuk azt is, hogy 2018-ban a község képviselő-testülete 5 millió Ft-ot nyert el a Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatán, melyből a volt tűzoltószertár egyik helyiségében kerékpáros pihenőhelyet és információs pontot alakítottak ki. Bíznak benne, hogy a fejlesztés hatására tovább növekszik a kerékpáros forgalom Bakonybánkon – olvasható a közleményben.

Írj Te először kommentet "Fejlesztések Bakonybánkon"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*