Tetőbontással hatolt be a kisbéri sörözőbe – Ítélet

/Fotó: Police.hu/

A lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi  Járásbíróság előkészítő ülésen 2 év 3 hó börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki egy egyik lopásnál tetőbontás révén hatolt be a sörözőbe.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő fellebbezést jelentett be.

A vádirat szerint a férfi 2019. november 21-ről 22-re virradóan egy bakonysárkányi családi házba a padlásajtó törött üvegajtaján benyúlva, a reteszt elhúzva bejutott a lakásba, ahonnan 120.000,-Ft-ot lopott el. A lopott pénzt sörözőben költötte el.

Ezt követően az elkövető egy kisbéri sörözőből háromszor lopott alkoholt.

A férfi 2020. április 17. napját megelőző napokban a söröző lakattal lezárt ajtajáról a lakot leverte, az ajtót befeszítette, majd onnan 93.780,-Ft értékben vitt el szeszes italokat. A férfi 2020. május 6. napján a söröző bejárati ajtaját ismét befeszítette, az eltulajdonítani kívánt szeszes italokat összekészítette, majd 1 üveg 300,-Ft értékű sört a helyszínen elfogyasztott, amikor a rendőrjárőrök a söröző épületében tetten érték.

Az elkövető 2020. július 11-ről 12-re virradóan a söröző épületének tetejére felmászott, ahol a cserepek kibontásával az épület padlásterébe bemászott, majd a padlásfeljáró ajtaját felszedte, ezt követően a söröző raktárában magához vett 4 darab 0,5 literes sört, melyeket egy bárszékre felállva a padlásra készített, majd a raktárban lévő 20 literes boros kannából bort töltött ki egy 5 literes műanyag kannába összesen 1.750,- Ft értékben.

A vádlott a 4 üveg sörrel és az 5 literes boros kannával a tetőre visszamászott, a lemeztetőre készítette a szeszes italokat, majd a kerítés szélén lévő vasoszlopra ráállva egyesével leszedegette azokat. A vádlott 1 üveg sört a helyszínen elfogyasztott, a többi szeszes italt a lakóhelyére vitte. A vádlott még az éjszaka folyamán a 3 üveg borsodi sörrel egy kisbéri születésnapi ünnepségre ment, ahol az italokat elfogyasztották –

 

Korábban itt írtunk az ügyről:https://kisbermost.hu/2020/07/13/harmadszor-tort-be-a-kisberi-sorozobe-kepekkel/

 

Írj Te először kommentet "Tetőbontással hatolt be a kisbéri sörözőbe – Ítélet"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*