Új munkahelyek létesülhetnek Kisbéren

/Kép forrása: Wikipedia – Fotó: Civertan/

“A napokban jelentették be, hogy több mint 92 millió Ft-os plusztámogatást nyert el Kisbér önkormányzata a már megnyert közel 603 millió Ft-os összeghez, melyből a helyi gazdaságot élénkíthetik.

A fejlesztési pénzek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból érkeznek.

A TOP-ot koordináló megyei önkormányzat vezetője, Popovics György örömét fejezte ki, hogy sikerült közel 700 millió Ft-ra emelni a Bakonyalja fővárosának iparfejlesztését szolgáló ipari park bővítését segítő támogatás összegét.

A beruházás révén a gép-, fém- és feldolgozóipari kis- és középvállalkozások letelepedése és fejlődése kaphat újabb lökést.

A projekt megvalósulásával több, mint 8,1 hektár összterületű, korszerű infrastruktúrával ellátott, versenyképes önkormányzati iparterület jön létre Kisbéren, ami érdemi gazdaságélénkítő és foglalkoztatás-ösztönző hatással fog járni.

A fejlesztés olyan modern működési feltételeket teremt a betelepülő vállalkozások számára, amelyek elősegíthetik a becslések szerint akár kétszáz új munkahely létrejöttét is.

A beruházással többek között kiépítik az alapinfrastruktúrát, utakat, víz- és energiahálózatokat, közvilágítást. A terület a Kisbért Vérteskethellyel összekötő út és a 81-es számú főút között fekvő részen található.”

 

Forrás: mimegyenk.hu

1 komment a "Új munkahelyek létesülhetnek Kisbéren"

  1. Schweighardtné Pataki Zsuzsanna | 2022.03.25. på 09:00 | Válasz

    Az iparosodás hiánya volt mindig Kisbér gondja. A Ménes idején sok kisiparos dolgozott,akik a ménest, a környék gazdaságát segítették. Érdemes tudni, hogy a Ménes megszüntetésével elenyészett ez az ipar is. Tudni kell, hogy a 2.Világháború után-tekintve a hadsereg gépesítését, mér nem volt szükséges a lóállományra, mely a háborúig a hadsereget ellátta. Sportlovakat később Bábolna és Mezőhegyes biztosította.

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*