Hamis vezetői engedéllyel igazolta magát

/Fotó: Pixabay.com/

A közokirat-hamisítás bűntette miatt a Komáromi  Járási Ügyészség vádirata alapján eljárva a Komáromi Járásbíróság 1 év  6 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki azzal a többszörösen büntetett férfival szemben, aki hamis szlovák vezetői engedélyt adott át az őt igazoltató rendőrjárőröknek.

A vádirat lényege szerint a férfi 2021. január 22-ét megelőzően egy nevére és adatira kiállított hamis szlovák vezető engedélyt szerzett meg.

A vádlott 2021. január 22-én Vérteskethelyen vezette a felesége tulajdonát képező személygépkocsit, amikor a Kisbéri Rendőrkapitányság járőrei intézkedés alá vonták és a vádlott az intézkedés során jogtalanul felhasználta a hamis szlovák vezetői engedélyt.

Az ügyészség indítványára a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben hozta meg döntését, amelyben a felfüggesztett börtönbüntetés kiszabása mellett a hamis szlovák vezetői engedélyt elkobozta.

A büntetővégzés jogerős – tájékoztatott bennünket a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Dr. Horváth Sándor.

Írj Te először kommentet "Hamis vezetői engedéllyel igazolta magát"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*