Ítélet egy Kisbéren elfogott embercsempész ügyében

A Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság 3 év börtönbüntetésre és 6 év kiutasításra ítélte azt a román állampolgárságú férfit, aki négy kurd nemzetiségű személyt szállított illegálisan.

A vádirat szerint 2021. április 16-án a Kisbéri Rendőrkapitányság járőrei ellenőrzés alá akarták vonni a 81-es számú főúton Győr irányába közlekedő német honosságú gépkocsit, a sofőr azonban a rendőröket észlelve a gépjárművel gyorsítva menekült, a főútról lekanyarodott a Kisbérhez tartozó Kalmár-dűlőbe, azonban zsákutcába jutott és így a járőrök elfogták.

A rendőri intézkedéskor a férfi gépkocsijában tartózkodott négy, magát kurdnak valló török állampolgár, akik Törökországban 3000 eurot helyeztek letétbe embercsempészeknek azzal, hogy a pénzt Ausztriába érkezésük után kapják meg. A migránsok Szerbiából gyalogosan illegálisan léptek Magyarország területére, ahol egy megadott helyen a gyanúsított gépkocsijába  őket felvette azért, hogy a migránsokat Ausztriába juttassa.

Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság a férfit 3 év börtönbüntetésre és 6 év kiutasításra ítélte.

Az elsőfokú ítélet a kihirdetését követően nem vált jogerőssé, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, a vádlott és védő fellebbezést jelentett be. Az ítélet kihirdetését követően a bíróság az elkövető letartóztatását fenntartotta, a végzés végleges, azt az ügyész, a vádlott és védő is tudomásul vette – tájékoztatott bennünket a Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Korábban itt írtunk az ügyről: https://kisbermost.hu/2021/04/17/embercsempeszt-fogtak-kisber-tersegeban/

Írj Te először kommentet "Ítélet egy Kisbéren elfogott embercsempész ügyében"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*