Kisbéri ügy: ítélet az életveszélyt okozó testi sértés vétsége ügyében

Gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt hozott ítéletet egy büntetlen előéletű férfivel szemben a Tatabányai Törvényszék 2021. november 22-én.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2020. november 18-án délelőtt élettársával egy kisbéri dohánybolthoz ment, ahol az üzlet előtt várakozva figyeltek fel a sértettre, aki ittas állapotában hangosan, artikulálatlanul beszélt és dülöngélt.

A vádlott felszólította a sértettet, hogy fejezze be a kiabálást és menjen el onnan. A sértett a felszólításnak nem tett eleget, hanem elindult a vádlott irányába, miközben a vádlott élettársára utalva azt kérdezte tőle „Tiéd, tiéd?”.

A vádlott erre szintén a sértett felé lépett, aki megpróbálta kikerülni őt, miközben kezével a vádlott mellkasa felé nyúlt. A vádlott úgy gondolta, hogyha a sértett az élettársa közelébe megy, akkor inzultálni fogja őt, ezért egy alkalommal meglökte a sértettet azért, hogy távol tartsa őt az élettársától. A sértett a lökés következtében hanyatt esett a betonozott járdán, beütötte fejének hátsó részét és eszméletét vesztette. A vádlott a sértett állapotát észlelve odament hozzá, majd megkérte a jelenlévőket, hogy értesítsék a mentőszolgálatot.

A sértett agyzúzódást és keményagyburok alatti vérzést, valamint egy régebbi koponyacsonttörésének rásérülését szenvedte el. A sérülések tényleges gyógytartama egyenként és összességében is 8 hét, mindkét sérülés életveszélyes sérülésnek tekinthető.

A Tatabányai Törvényszék a vádlottat gondatlanságból elkövetett testi sértés vétségében bűnösnek találta, ezért őt 1 év 6 hónap – 2 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn, míg a vádlott és a védője elsősorban felmentésért, másodlagosan enyhítésért jelentett be fellebbezést – tette közzé a Tatabányai Törvényszék Sajtóosztálya a bíróság honlapján.

Írj Te először kommentet "Kisbéri ügy: ítélet az életveszélyt okozó testi sértés vétsége ügyében"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*