Útfejlesztés – felújítás a Kisbér-Pápa útvonalon

/A kép illusztráció/

Újabb háromezermilliárd forintnyi közútfejlesztés alapjait teszi le a kormány a kiemelt társadalmi igényeken alapuló fejlesztések előkészítésével –

hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára pénteken a Győr-Moson-Sopron megyei Veszprémvarsányban, ahol körforgalommá építik át a 82-es és 832-es utak balesetveszélyes kereszteződését.

Elmondta azt is, hogy a tömeges hálózatbővítések mellett a forgalom biztonságát és a települési életminőséget kisebb léptékű, helyi beavatkozásokkal is javítják.

Ebbe tartozik a Győrt Veszprémmel, Pápát pedig Kisbérrel összekötő utak kereszteződésének biztonságosabbá tétele azáltal, hogy körforgalommá építik át 576 millió forint hazai forrásból – fűzte hozzá.

    Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője, a kereszteződés átépítésének kezdeményezője elmondta, hogy a körfogalom várhatóan jövő év nyár végére készül el.

    Kiemelte, hogy 2022-ben kezdődik a Pápát Kisbérrel összekötő út további megújítása Románd és Lázi között, elindult a 82-es úton a győrújbaráti bekötőút átépítésének terveztetése és elkezdődött az új 82-es út győri bevezető szakaszának terveztetése.

    A jövőben egyebek mellett azon szeretne dolgozni, hogy még biztonságosabb legyen a 82-es út – tette hozzá.

    Vaderna Melinda, Veszprémvarsány polgármestere azt emelte ki, hogy az új csomópont a térségben élők számára is biztonságosabbá teszi a közlekedést.

    Vizi Norbert, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektiroda-vezetője elmondta, hogy 2015 és 2019 között tíz regisztrált baleset történt a kereszteződésben, amelyből kettő halálos kimenetelű volt.

-MTI-

Írj Te először kommentet "Útfejlesztés – felújítás a Kisbér-Pápa útvonalon"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*