Aka – Családi nap játszótér átadással

/Fotó: mimegyenk.hu/

“Szombaton adták át a Magyar Falu Program keretében elnyert 4,9 millió Ft-ból épült új játszóteret” – olvasható a Komárom-Esztergom megyei önkormányzat Mimegyénk.hu oldalán.

Hozzátették, hogy az ünnepség után tartották a Falunapot is.

A portál írása szerint “a Művelődési Ház udvarán Mór Antal polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, majd Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke mondott beszédet. Popovics György üdvözölte a fejlesztést, és kiemelte, hogy a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 20 millió forintos segítségével nemrégiben korszerűsödhetett a csapadékvízelvezetés, valamint a ravatalozó épülete és a szennyvízkezelés Akán.”

Azt is megtudhatjuk a cikkből, hogy “az ünnepélyes szalagátvágást követően kezdetét vette a családi nap, melyet ugyancsak a Magyar Falu Programból elnyert támogatásból a Szebb Akáért Egyesület rendezett.

A faluebéd után a Komáromi Lovasszínház előadása, táncház és a Csiga duó zenekar koncertje szórakoztatta a résztvevőket. Mindeközben kézműves foglalkozások, ugrálóvár, kukorica morzsoló verseny várta a legkisebbeket, a felnőttek pedig sütisütő versenyben mérték össze cukrásztehetségüket, legvégül persze el is fogyasztva a finom alkotásokat” – fejeződik be a tudósítás.

További képeket itt talál!

Írj Te először kommentet "Aka – Családi nap játszótér átadással"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*