Közel száz éves nénit is köszöntöttek Súron

/Fotó: Facebook/

Súr Község Önkormányzata néhány napja közösségi oldalán számolt be arról, hogy az Idősek Világnapja alkalmából köszöntötték a település idős lakóit, köztük külön a legidősebb női és férfi lakost.

A bejegyzést szöveghűen idézzük:

Legidősebb Lakóinkat köszöntöttük

Október 1. az idősek világnapja. Hagyomány településünkön, hogy ebből az alkalomból az október 1-ét követő első vasárnapon tartjuk idősek napi rendezvényünket, amelyen az óvodások, iskolások műsorral köszöntik településünk szépkorú lakosságát. Sajnos 2020-ban a koronavírus járvány végett nem tudtuk a rendezvényt megtartani, az idei évben pedig egyrészt a járvány negyedik hulláma, másrészt az óvoda épület felújítása végett a kultúrház óvodaként szolgáló funkciója akadályozta meg az ünnepi együttlétet.

Azonban ezek nem lehetnek akadályai annak, hogy településünk szépkorú lakosságát köszöntsük, tiszteletünket kifejezzük. Ebből a megfontolásból a napokban került kézbesítésre önkormányzatunk 3.000,- Ft értékű ajándékutalványa minden 64. életévét betöltött, életvitelszerűen súri lakcímmel rendelkező lakos részére.

Legidősebb Lakóinkat pedig 2021. október 12-én otthonukban felkeresve köszöntöttük önkormányzatunk ajándékkosarával, jó egészséget kívánva.

Súr község legidősebb férfi lakója 2021. évben Czombál Kálmán, aki a napokban töltötte be 91. életévét. (Kálmi bácsi a mai napon gyengélkedett, ezért nem zavartuk fotó készítésével pihenésében, így ajándékkosarát fia részére adtuk át.)

Súr község legidősebb nő lakója és 98. életévével egyben legidősebb lakója is Gurdon Józsefné Juci néni, aki jó egészségnek örvend. A mai napon is a délelőtti órákban szokásához híven a kertjét rendezte, de még arra is van energiája, hogy a háza előtti közterületi növényeket kigazolja.

Kedves Szépkorú Súriak!

Súr Község Önkormányzata képviselő-testülete nevében kívánok mindannyiuknak jó egészséget, boldogságot szeretett Súr településünkön és Családjuk körében! Isten éltesse Önöket!”

 

Forrás: Facebook, 2021. 10.12.

Írj Te először kommentet "Közel száz éves nénit is köszöntöttek Súron"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*