A Kisbér környékiek is gyakorlatoztak

/Fotó: Varga Mihály Sebestyén tű. fhdgy. /

Tizenegy településről közel kétszáz önkéntes részvételével zajlott szombaton a települési mentőszerkezetek gyakorlata Neszmélyen.

A Nemzeti Minősítési Rendszer kritériuma szerint vizsgáztak a környék önkéntesei az alapvető vízkár-, és viharkár-elhárítási feladatok végrehajtásából szombaton, Neszmélyen.

A gyakorlat elsődleges célja volt, hogy a településeken, önkéntes mentőcsoportokban tevékenykedők felkészüljenek az esetleges viharok, tartós esőzések, árvizek okozta károk elhárítására, felszámolására, majd az ezt követő helyreállításra. A katasztrófavédelem által szervezett gyakorlaton ez alkalommal is célként fogalmazódott meg az értékteremtés, így az önkéntesek a gyakorlat keretében a településen futó Nyáraska-patak medrét is megtisztították.

A gyakorlat kezdetén Benye János tűzoltó ezredes, polgári védelmi felügyelő, a gyakorlat vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Jaczkovics Péter tűzoltó ezredes, a HUNOR Mentőszervezet parancsnoka, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képviseletében jó munkát kívánt a gyakorlat feladatainak végrehajtásához.

A gyakorlaton megjelent települések (Neszmély, Tokodaltáró, Sárisáp, Bajna, Környe, Tata, Ács, Bábolna, Bakonybánk, Császár, Oroszlány) mentőszervezetei ezután a hivatásos katasztrófavédelmi szerv, valamint az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakmai felügyelete mellett kezdték meg a munkát.

A sikeres végrehajtást követően a települési mentőszervezetek az értékelés szerint megfelelt minősítést kaptak, így újabb öt évre szerezték meg minősítésüket az alapvető viharkár, és alapvető vízkárok elhárítására, ezzel is erősítve megyénk védelmét a kritikus időszakokban. A minősítést igazoló oklevelekhez Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes megyei igazgató is gratulált.

 

Forrás: media.katasztrofavedelem.hu

Írj Te először kommentet "A Kisbér környékiek is gyakorlatoztak"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*