Forgalomkorlátozás várható a bakonyszombathelyi körforgalom építésénél

Bakonyszombathely polgármestere az alábbiakat közölte Bakonyszombathely Község Önkormányzata Facebook oldalán – idézzük a bejegyzést:

“Tisztelt Bakonyszombathelyiek!

2021.június 1-től kezdődtek meg a körforgalom munkálatai. Örömmel jelzem, hogy rövid időn belül véget érnek az építkezés miatti kellemetlenségek. Egy utolsó „nagy levegő” és új időszámítás kezdődik közlekedésünkben.

Itt a vége felé kérem a lakosság közreműködését és megértését, a befejező nagy munkálat előtt.

Október 8-án pénteken és október 9-én szombaton, felkerül az utolsó aszfalt réteg is. Mivel elterelésre nincs lehetőség, ezért szakaszos munkafolyamat lesz.

Ez azt jelenti, hogy hosszú várakozási idővel és torlódással kell számolnunk. A helyi gazdákkal egyeztetni fogok, hogy nagygépekkel ezen a két napon nem biztosított a közlekedés. Pénteken esetlegesen 1 órás várakozásra is lehet készülni. (mivel a friss aszfalt rétegre nem lehet ráhajtani!)

Szombaton a Bársonyos felé vezető részen órákig nem lehet majd közlekedni, akár teljes lezárásra is lehet számítani. Kérek mindenkit ezt vegye figyelembe a jövő hét végi program vagy munkák tervezésénél! Előreláthatólag az aszfaltozást a reggeli forgalom lezajlása után kb 9 órakor kezdik meg mindkét napon, és este 18 óráig fognak dolgozni.

A kivitelező mindent megtesz azért, hogy több ilyen kellemetlenséggel ne kelljen szembesülnünk de a folyamatos munkavégzés érdekében az Önök közreműködésére is szükség van! Aki nem tudja mellőzni a gépjármű használatot azoknak türelemmel kell viselniük az esetleges lezárást vagy várakozást! A szomszédos települések polgármestereit is értesíteni fogom, hogy az átmenő forgalom is tudjon az akadályról.

Nagy valószínűséggel a Bakonybánk felől érkezőket a Szabadság utcán fogják elterelni. Kérem az utcai lakóit legyenek figyelmesek és türelmesek a megnövekedett forgalom miatt!

Tájékoztatásul közlöm, hogy ezt követően megkezdődnek a kertészeti és parkosítási munkálatok. Hamarosan felkerülnek a világító testek is az oszlopokra. A hivatalos átadás a felfestés után fog megtörténni. Köszönöm megértésüket!

Géringer Istvánné

polgármester ”

 

Kiemelés tőlem – a szerk.

 

Fotó: Facebook/Bakonyszombathely Község Önkormányzata

Írj Te először kommentet "Forgalomkorlátozás várható a bakonyszombathelyi körforgalom építésénél"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*