Új! – “24 Fenyő Tanösvény” Rédén, az Esterházy-kastélyparkban

/A kép illusztráció! -Fotó: Pixabay/

A Vérteserdő Zrt. közösségi oldalán és honlapján olvasható, hogy – idézzük:

“Hiánypótló beruházás keretében került átadásra a 24 Fenyő Tanösvény, mely Réde községben került kialakításra – részben önkormányzati, részben a Vérteserdő Zrt. által kezelt állami területen – az egykori Esterházy-kastély angolparkjában.”

Egyebek mellett megtudhatjuk még a hírből az új tanösvényről: “A tanösvény hossza 1,9 km, melynek 13 állomásán értékes információkkal szolgál a látogatók számára az Esterházy családról, Réde történelmi értékeiről és a Bakonyalja élővilágáról. A séta során a tájékoztató táblák betekintést nyújtanak – többek között – az egykori Esterházy Park növény- és állatvilágába, bemutatják az itt található erdőtársulásokat, fajokat, de emlékképeket villantanak fel a grófi család életéből, az általuk létesített park egykori pompájáról is.

A tanösvény kialakításához kapcsolódóan megújításra kerültek a tanösvény mentén található grófi emlékkövek és – kifejezetten az Intézőház Kft-nek köszönhetően újra rendezett állapotú – a vadgesztenyékkel árnyékolt Grófi temető. A tanösvény témáihoz kapcsolódva teljes egészében felújításra került Intézőház, ahol az érdeklődök számos helytörténeti emléket, természettudományi és antik fegyvertárlatot csodálhatnak meg.”

Bővebben itt olvashatnak róla az érdeklődők (leírás, képek, stb): https://verteserdo.hu/24-fenyo-tanosveny-reden-az-esterhazy-kastelyparkban/

 

Forrás: verteserdo.hu, és Facebook

Írj Te először kommentet "Új! – “24 Fenyő Tanösvény” Rédén, az Esterházy-kastélyparkban"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*