Engedély nélküli vezetésért kerültek őrizetbe

A komáromi rendőrök egy 36 éves, a kisbéri rendőrök egy 46 éves férfit vettek szabálysértési őrizetbe.

A Komáromi Rendőrkapitányság járőrei 2021. augusztus 20-án 10 órakor ellenőriztek Bana külterületén egy személygépkocsival közlekedő 36 éves ácsi lakost. A rendőrök megállapították, hogy a férfi érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik, a járműre nem kötött kötelező felelősségbiztosítást, átírási kötelezettségének nem tett eleget, valamint a gumiabroncsok állapota sem felelt meg a műszaki feltételeknek. Az egyenruhások ezért a forgalmi engedélyt elvették.

A kisbéri rendőrök ugyanezen a napon 11 óra 26 perckor Tárkányban ellenőrizték azt a személygépkocsival közlekedő 46 éves sárkeresztúri lakost, aki szintén nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

A hatóság tagjai mindkét járművezetőt engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt  gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából az illetékes rendőrkapitányságra előállították, ahol szabálysértési őrizetbe vették.

A hatályos magyar jogszabály szerint, aki közúti forgalomban gépi meghajtású járművet úgy vezet, hogy a vezetéséhez szükséges hatósági engedéllyel nem rendelkezik, engedély nélküli vezetés szabálysértést követ el, és emiatt akár elzárással is sújtható – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Írj Te először kommentet "Engedély nélküli vezetésért kerültek őrizetbe"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*