Az ászári borokkal ismerkedtek

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Facebook oldalán és a Mimegyenk.hu oldalon tette közzé, hogy augusztus 14-én Ászáron tartottak egy eseményt a Megyénk körül programsorozat keretében.  A programról ezt írják – idézzük:

“Az ászári borokkal ismerkedtek a vendégek a megyei önkormányzat Megyénk körül megyünk körül programsorozatának szombati állomásán, Ászáron.

A résztvevőket Pekár Zsolt Ászár polgármestere és Romanek Etelka, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte és kísérte végig a nap eseményeinek helyszínein.

Amint Pekár Zsolt fogalmazott: hogy ne csak a száj és az orr részesüljön örömökben, hanem a fül is, ezért a Zirci fúvósok koncertje készítette fel előbbieket az élményekre.

A borvidék múltjáról, jelenéről és jövőjéről Petőcz Gábor, a hegyközség szőlőfajtáiról és borairól Bősze Csaba ászári borászok tartottak előadást, majd a borkedvelőket feldolgozó üzemükbe, pincéjükbe invitálták borkóstolásra, bemutatva legzamatosabb nedűiket. A vendégek természetesen a híres Ászári asszonyfektető borral is megismerkedhettek.”

 

Címlapkép: Facebook/Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat

Írj Te először kommentet "Az ászári borokkal ismerkedtek"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*