Tanuszoda alapkövét tették le Kisbéren

A Komárom-Esztergom megyei Kisbéren pénteken letették a 25 méteres tanuszoda alapkövét, mely a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósul meg 1,4 milliárd forintos állami támogatásból.

    Sárfalvi Péter a sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az alapkő letétele előtt kiemelte, a 2014-ben indult program során kétszáznál több sportos beruházás valósul meg.

    Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője az MTI-nek elmondta, a fejlesztés során példaértékű volt valamennyi érintett együttműködése. A beruházó figyelembe vette a kisbériek javaslatát, így a típustervektől eltérően az épület felidézi a lovarda és a Batthyány műemlék együttes külső megjelenését.

    Sinkovicz Zoltán polgármester tájékoztatása szerint, az általános iskola udvarán épülő uszoda megoldja a Kisbéren tanuló 400 gyermek úszásoktatását, valamint kiszolgálja a járáshoz tartozó 17 település 20 ezer lakóját.

    Az önkormányzat saját költségvetéséből az uszoda előtt 80 férőhelyes parkolót alakít ki és új helyen építi fel a tanuszoda helyén lévő korábbi kézilabdapályát.

-MTI-

 

Címlapkép: Facebook/Kisbéri Polgármesteri Hivatal

Írj Te először kommentet "Tanuszoda alapkövét tették le Kisbéren"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*