Fokozott ellenőrzést tartottak a járőrök Kisbéren

/Fotó:police.hu/

A balesetek megelőzése érdekében a rendőrök továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közlekedésben résztvevőkre.

A Tatabányai és a Kisbéri Rendőrkapitányság járőrei 2021. április 22-én fokozott ellenőrzést hajtottak végre. Az akció során nemcsak a menet közben szabálytalankodó gépjárművezetőkkel szemben intézkedtek, hanem a kerékpárral és a gyalogosan közlekedőket is ellenőrizték.

A Kisbéri Rendőrkapitányság illetékességi területén a járőrök 58 esetben alkalmaztak alkoholszondát, melyek közül egy esetben állapítottak meg alkoholfogyasztást. Helyszíni bírságot öt esetben szabtak ki, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt, a záróvonal átlépése miatt, illetve okmány hiánya miatt.

A nap folyamán Tatabányán összesen 125 járművezetőt ellenőriztek, akikkel szemben alkoholszondát is alkalmaztak. Egy esetben sem állapítottak meg ittasságot. Szabálysértés miatt kilenc fővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, akik közül ketten a tilos jelzésen haladtak át, ketten tartottak mobiltelefont a kezükben vezetés közben, egy járműre nem kötöttek kötelező felelősségbiztosítást, de volt, aki a rakományt szabálytalanul rögzítette, megszegte a maszkviselés szabályait, és gyalogosként szabálytalanul haladt át az úttesten.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az utak biztonságáért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve vesznek részt a közlekedésben. A balesetek megelőzése érdekében a jövőben a megye egész területén lehet számítani hasonló ellenőrzésekre.

…hogy mindenki hazaérjen!

 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Írj Te először kommentet "Fokozott ellenőrzést tartottak a járőrök Kisbéren"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*