Kisbér térségében fogtak el egy embercsempészt

/Fotó:Police.hu/

A Kisbéri Rendőrkapitányság járőrei Kisbér térségében fogták el azt az embercsempészt, aki négy illegális migránst szállított.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Székesfehérvári Osztályának információja alapján állítottak meg a Kisbéri Rendőrkapitányság járőrei egy személygépkocsit 2021. április 16-án 8 óra 12 perckor.

A gépkocsit vezető férfi megpróbálta kivonni magát az intézkedés alól, de nem járt sikerrel. Az egyenruhások a 81-es számú főúton, a Kalmár dűlőben állították meg a járművet, amit egy 46 éves román állampolgárságú férfi vezetett. Az autóban rajta kívül négy, magát kurd állampolgárnak valló férfi utazott, akik nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat.

A rendőrök mind az öt személyt előállították a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra. A négy illegális migráns ellen idegenrendészeti eljárás indult. A 46 éves sofőr ellen embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

 

A rendőrség kezdeményezte a Kisbér térségében elfogott embercsempész letartóztatásának indítványozását.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható – tette közzé a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság  a police.hu oldalon.

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*