Általános iskolai beiratkozás a 2021/2022-es tanévre

/Fotó: Wikimedia, Globetrotter19/

A Tatabányai Tankerületi Központ tájékoztatása az idei általános iskolai beiratkozás rendjéről:

Tájékoztatás a Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában működő 2021/2022-es tanévre történő általános iskolai beiratkozás rendjéről

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (7) bekezdése alapján az általános iskola első évfolyamára a tanköteles tanulókat 2021. április 15-16-án kell beíratni.

A 2021/2022-es tanítási évre történő általános iskolai beiratkozások szervezését – figyelemmel a veszélyhelyzeti intézkedésekre – az emberi erőforrások miniszterének 19/2021. (III. 10.) számú határozata az alábbiak szerint szabályozza:

1. Az általános iskola – a járványügyi szempontok figyelembevételével – beosztást készít a 2021/2022. tanévre történő beiratozás időpontjára vonatkozóan. A beosztásról az iskolák honlapjukon keresztül nyújtanak előzetesen tájékoztatást.

2. Az általános iskolába a 2021/2022. tanévre elektronikusan is be lehet iratkozni a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap oldalon. Ebben az esetben a beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a tanítási év első napján kerül sor.

A körzetes iskolák utca szerinti körzetei a https://kk.gov.hu/kozerdeku-adatok-tatab linken érhetőek el.

A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt. A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC törvény 37. § (2) bekezdése alapján az iskola döntése ellen a tanuló, a szülő – a közléstől, ennek hiányában a tudomására jutásától számított tizenöt napon belül – a gyermek, tanuló érdekében eljárást indíthat.

A felülbírálati kérelmet a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója részére kell címezni (2800 Tatabánya, Győri út. 29., Tatabányai Tankerületi Központ, Vereckei Judit) és az elutasító határozatot kiadó intézmény igazgatójához kell benyújtani. A Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója hivatott a felülbírálati kérelmet elbírálni.

A tankötelezettség külföldön történő teljesítését az Oktatási Hivatalnak és a körzetes általános iskola vezetőjének kell jelezni.

Vereckei Judit

tankerületi igazgató ”

Írj Te először kommentet "Általános iskolai beiratkozás a 2021/2022-es tanévre"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*