Elítélték a Kisbér külterületén veszélyes hulladékot elhelyező férfit

/Fotó: Ügyészség/

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség az alábbiakról tájékoztatott bennünket ma reggel:

“A veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság a jogerős büntetővégzésben végrehajtásában 2 évre felfüggesztett 1 év 3 hó börtönbüntetést szabott ki azzal a férfival szemben, aki a háztartásában felhalmozódott, veszélyes hulladékot is tartalmazó szemetet Kisbér külterületén helyezte el.

A vádirat szerint a férfi 2020. szeptember 7-én a kora reggeli órákban az ácsi házának udvarán  felhalmozódott kb. 1 m3 mennyiségű háztartási- és textil hulladékot, műanyag csomagolási hulladékot illetve veszélyes anyagokkal szennyezett csomagolási hulladékot valamint építési-bontási hulladékot és azbesztet tartalmazó hullámpalákat gépkocsival Kisbér külterületére vitte, és  egy magánszemély tulajdonában lévő, bokros, fás területen jogosulatlanul elhelyezte.

A veszélyes hulladékot is tartalmazó szemét alkalmas volt a környezeti elemek veszélyeztetésére.

A férfi a hulladékot már a nyomozás során elszállította, ezzel a veszélyeztetés megszűnt.

A kisbéri rendőrök az elkövetőt azután azonosították, hogy a hulladékok között fellelték a férfi hozzátartozójának a névre szóló bankkártyáját. ”

 

Korábbi híradásunk a vádemelésről ITT olvasható!

Írj Te először kommentet "Elítélték a Kisbér külterületén veszélyes hulladékot elhelyező férfit"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*