A Tárkánynál gyalogost halálra gázoló férfi letartóztatását meghosszabbította a bíróság

/A kép illusztráció! – Fotó:Pixabay.com/

A gyanú szerint az ittas férfi 2020. szeptember 26-án este Ászár irányából Tárkány felé vezette autóját.

A gyanúsított a 8146-os számú úton, működő közvilágítással ellátott útszakaszon az előtte szabálytalanul, a menetirány szerinti jobb oldalon gyalogosan, fényvisszaverő mellény nélkül, kivilágított robogót toló sértettet balról próbálta kikerülni, de nem tartott megfelelő távolságot és az autó jobb elejével nekiütközött a gyalogosnak, elsodorta őt, amitől a személygépkocsi szélvédője is betörött.

Az ittas sofőr az ütközést követően megállt, de nem győződött meg arról, hogy az elsodort gyalogos megsérült-e, segítségre szorul-e, a helyszínről segítségnyújtás és adatainak hátrahagyása nélkül távozott.

A baleset során a sértett életveszélyes koponyasérülést szenvedett és a kórházba szállítását követően, másnap hajnalban elhunyt.

A többszörösen büntetett előéletű férfi letartóztatását a Komáromi Járásbíróság 2020. szeptember 29-én halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és más bűncselekmény gyanúja miatt elrendelte és azt 2021. január 26-án 2 hónappal meghosszabbította.

A bíróság álláspontja szerint továbbra is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított elérhetetlenné válna, illetve újabb bűncselekményt követne el.

A végzés nem végleges, az ellen az ügyész, a gyanúsított és a védője is fellebbezéssel élhet – tette közzé a Tatabányai Törvényszék Sajtóosztálya a birosag.hu oldalon.

Írj Te először kommentet "A Tárkánynál gyalogost halálra gázoló férfi letartóztatását meghosszabbította a bíróság"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*