Hitelkiváltás – megéri?

A hitelkiváltás lényege, hogy a segítségével összevonhatod a hiteleidet, és ha megfelelő konstrukciót választasz, akkor még a havi kiadásaid is csökkenhetnek; ez nem ritkán több, mint 50%-os csökkenést jelent!

Hitelkiváltó hitel lehet akár egy személyi kölcsön is, de jobban megéri, ha fedezetes típust választasz, mert a kamatozása lényegesen kedvezőbb.

Mielőtt elkezdenéd intézni a hitelkiváltást, tájékozódj a feltételekről, mert számos olyan pontot találhatsz, ami kizárja a hitel felvételét: példa erre a KHR negatív adóslistáján való szereplés. A rendszeresen érkező jövedelmedet is vizsgálni fogják, a házas-, vagy élettársadat pedig be kell vonni a hitelügyletbe.

A hitelkiváltást ma már bármelyik banknál elintézheted, akár az eddigi bankodnál is, de érdemes megtekintened a többi pénzintézet ajánlatait is, hiszen nem biztos, hogy a sajátod kínálja a legjobb hitelkiváltó kölcsönt. Érdemes olyan konstrukciót igényelni, ami a hitel kiváltása mellett plusz összeget is ad, így rendezheted belőle az egyéb tartozásaidat is. Ha lakáshitel kiváltásáról van szó, akkor a lakásfelújítást is megoldhatod belőle, ha viszont személyi kölcsönt szeretnél kiváltani így, akkor az esetleg meglévő többi hiteltermék kifizetését oldhatod meg belőle adósságrendezés címén.

Egy, vagy több hitelt kiváltani ma már nem csak ingatlanfedezetű hitellel lehet, hanem személyi kölcsönnel is, de csak akkor éri meg az utóbbit választani, ha alacsonyabb a kamata, mint a korábbi hiteledé. Ha viszont be tudsz vonni egy ingatlant az ügyletbe, akkor akár a feléig is csökkentheted a kamatot, illetve a THM-et.

Ha stabilan tudod fizetni a részleteket, és nem jelent gondot, hogy pár évvel meg kell hosszabbítanod a futamidőt, mindenképp érdemes a hitelkiváltást választanod, sőt, érdemes évente megismételned a procedúrát, hiszen folyamatosan új hiteltermékek jelennek meg, és minden bizonnyal lesz olyan, ami kedvezőbb az előzőnél. Akkor is a hitelkiváltás a legjobb megoldás, ha hitelkártya- vagy folyószámlahitel-tartozásod van, hiszen ezek lassan törleszthetőek vissza, a kiváltással viszont hamarabb fizetheted vissza az adósságod, és a kamat is csak a töredéke lesz az eddigieknek.

Amennyiben érdekel a hitelkiváltás, tekintsd meg erre vonatkozó ajánlatainkat, kérdés esetén pedig vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

 

Forrás és fotó: HS-Hitelstart Kft.

(X)

Írj Te először kommentet "Hitelkiváltás – megéri?"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*