Elhagyatott erdőterületen és magtár épületben termesztettek marihuánát Tárkány közelében

/Fotó:police.hu/

Alábbiakban a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleményét olvashatják, melyet az Ügyészség honlapján tettek közzé:

“A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő két férfival szemben, akik 2019-ben egy magtárban, valamint egy Tárkány közelében lévő erdőterületen marihuánát termesztettek.

 A vádirati tényállás lényege szerint a vádlottak 2019-ben egy magtárépületben, valamint egy Tárkány külterületén lévő elhagyatott erdőrészen kialakított ültetvényen, értékesítés céljából marihuánát termesztettek. A növényekről a kifejlődésüket követően ágakat, ágvégződéseket távolítottak el, amelyek egy részét egy pinceházban szárítottak és készítettek elő az értékesítésre, a másik részét pedig az egyik vádlott lakóhelyen tartották.

A vádlottak a kábítószert értékesíteni nem tudták, ugyanis a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a több, mint 2 kg tömegű leszüretelt, valamint a még gondozás alatt álló 174 darab tő marihuánát lefoglalta. Az összesen lefoglalt kábítószer hatóanyag tartalma a jelentős mennyiség alsó határát meghaladja.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a férfiakkal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztést szabjon ki, tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, továbbá a lefoglalt kábítószert kobozza el.

Ezen túlmenően az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottak letartóztatását tartsa fenn, tekintettel arra, hogy a férfiakkal szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság által a büntetőügyben készített videó, valamint fotók az alábbi oldalon tekinthetők meg: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kabitoszert-termesztettek-7.   ”

Írj Te először kommentet "Elhagyatott erdőterületen és magtár épületben termesztettek marihuánát Tárkány közelében"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*