Letartóztatás hosszabbítását indítványozta az ügyészség egy Kisbérről ellopott autó ügyében

/A kép illusztráció!! – Fotó:Pixabay.com/

“A nagyobb értékre elkövetett lopás miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki egy Kisbéren lopott gépkocsit külföldön akart értékesíteni, ezért barátnőjével együtt a gépkocsit Nyugat-Európába vitte.

Az indítvány szerint a férfi 2020. szeptember 20-án az éjjeli órákban egy kisbéri lakóház elől ellopott egy 600.000 Ft értékű személygépkocsit, amelyben a sértett benne hagyta az indítókulcsot.

Az elkövető a gépkocsival kisbéri barátnőjéhez hajtott, majd őt felvette, és Szlovákián keresztül Ausztriába, Németországba, Hollandiába és Belgiumba utaztak. A férfi a gépkocsi értékesítését tervezte.

Mindeközben a kisbéri rendőrség a gépkocsi körözését rendelte el, valamint a férfival szemben  elfogatóparancsot bocsátott ki. A férfival szemben Németországban a hatóságok intézkedtek, a gépkocsit lefoglalták.

A férfi ezt követően 2020. október 6-án nemzetközi vonaton utazott Magyarországra, amikor a hegyeshalmi vasútállomáson történő határátlépésre jelentkezésekor a nyomozó hatóság bűnügyi őrizetbe vette.

A férfival szemben két további büntetőeljárás van folyamatban bírósági szakban lopás miatt. Az egyik eljárásban a bíróság 2020. június 3-án a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el azzal, hogy a terhelt Kisbér közigazgatási területét nem hagyhatja el.

A Komáromi Járásbíróság a férfi letartóztatását 2020. október 8-án rendelte el a szökés, elrejtőzés veszélye, és a bűnismétlés veszélye miatt.

Az ügyészség indítványozta a letartóztatás határidejének három hónappal történő meghosszabbítását.”

Az Ügyészség sajtóközleménye

 

Korábbi híradásunk az ügyről:

A kisbéri rendőrök elfogták az autótolvajt

 

Írj Te először kommentet "Letartóztatás hosszabbítását indítványozta az ügyészség egy Kisbérről ellopott autó ügyében"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*