Sinkovicz Zoltán polgármester lakossági tájékoztatója

Az alábbi közleményt adta ki Sinkovicz Zoltán polgármester a város honlapján – idézzük:

“Sajnos a koronavírus által okozott járványt még nem sikerült legyőzni. A napi hírekben láthatjuk, hogy újra nagyszámú új fertőzöttet diagnosztizálnak, sőt a napi fertőzöttek száma sajnos rekordokat dönt. Szeptember elsején a hagyományos módon elkezdődik a tanítás a kisbéri oktatási intézményekben is, amelynek a fenntartása mindannyiunk közös érdeke. Ahhoz, hogy az életünkben meghatározó prioritások (munka, oktatás) a normális mederben tudjanak folyni, önmérsékletet kell tanúsítanunk és a járványügyi intézkedéseket fokozottan be kell tartanunk.

Kiemelten figyelnünk kell a betegség által leginkább veszélyeztetett idősebb korosztály védelmére. Ezért a településünkön az alábbi intézkedéseket rendelem el:

  • Az oktatási intézmények dolgozói számára a már megismert módon újra indítjuk a teszteléssel való szűrést. Kérem az intézményvezetőket a tesztelés korábbi módon való megszervezésére. Ha valaki tüneteket mutat vagy fennáll a fertőzés gyanúja, akkor továbbra is a korábbi módon vegye fel a kapcsolatot a háziorvosával és az ő utasításai szerint járjon el.
  • Kérem, hogy a többi gyermek megfertőződésének megelőzése érdekében, semmiképpen ne vigyenek beteggyanús gyermeket az oktatási intézményekbe! Bármilyen betegség gyanújával forduljanak a háziorvoshoz, vagy a gyermekorvoshoz. Kérem tartsanak be, minden az oktatási intézményekben bevezetett járványvédelmi intézkedést!
  • A zárt térben tervezett nagy létszámú kulturális rendezvényeket bizonytalan ideig elhalasztjuk.
  • Az Őszi Napfény idősek Otthonában a betegség behurcolásának a megakadályozása érdekében újra látogatási tilalmat rendelek el és a lakók kijárását is a korábbi módon megtiltom.
  • Az intézmények bejáratánál szenzoros, érintés nélkül működő kézfertőtlenítő adagoló berendezéseket szerelünk fel, amelyek a minden belépéskori használatára felhívom a figyelmet.
  • Ismételten felhívom a figyelmet a zárt térben való maszkviselés fontosságára és a használt maszkok rendszeres fertőtlenítésére vagy cseréjére.

Az egészségünk megőrzése és a szigorúbb korlátozások elkerülésének érdekében mindenkit kérek az intézkedések elfogadására és betartására. Közös érdekünk, hogy a tavaszi időszakhoz hasonlóan, megértéssel és összefogással kezelni tudjuk az előttünk álló nehézségeket.”

Tisztelettel:

Sinkovicz Zoltán
polgármester

 

Forrás:kisber.hu

Írj Te először kommentet "Sinkovicz Zoltán polgármester lakossági tájékoztatója"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*