Ítélet született a bakonyszombathelyi késelés ügyében

“A Tatabányai Törvényszéken 2020. augusztus 26-án megtartott előkészítő ülésen – melyen a sértett a vádlottaknak megbocsátott – a bíróság az elsőrendű vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 3 év börtönbüntetésre, a másodrendű vádlottat pedig garázdaság vétsége miatt 200.000 Ft pénzbüntetésre ítélte.

Az elsőrendű és a másodrendű vádlott 2019. augusztus 31-én késő délután együtt italoztak a sértettel egy bakonyszombathelyi presszóban, ahol a sértett által kikért ital mennyisége miatt szóváltásba keveredtek.

Eközben megérkezett a sértett testvére, akivel a sértett elindult haza. A vádlottak a két férfi után futottak, hogy megtámadják őket, majd miután utolérték a sértettet és testvérét, próbálták a sértettet megütni, de a férfi védekezett, illetve a testvére is a segítségére kelt, így nem tudták bántani. Az elsőrendű vádlott ekkor elővett a nadrágja zsebéből egy kést és azzal egy alkalommal fej-nyaktájon, egy alkalommal pedig háton szúrta a sértettet, majd a másodrendű vádlottal együtt elmenekült a helyszínről és elrejtőztek egy kukoricaföldön.

A sértett a szúrás után összeesett, a mentőket a presszóban tartózkodók értesítették. A férfi a szúrások következtében nyakcsigolya törést és 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, orvosi ellátás hiányában azonban életveszélyes állapot is bekövetkezhetett volna.

Az ítélet a másodrendű vádlottat illetően jogerős, az elsőrendű vádlott vonatkozásában az ügyészség súlyosításért fellebbezett.”

A Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály közleménye

Írj Te először kommentet "Ítélet született a bakonyszombathelyi késelés ügyében"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*