A fülén keresztül szúrta meg a sértettet Bakonyszombathelyen – vádemelés

/A kép illusztráció!/

Alábbiakban az Ügyészség sajtóközleményét olvashatják, melyet változtatás nélkül közlünk:

“A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Bakonyszombathelyen, 2019. augusztus 31-én, 18 órakor, előzetes szóváltást követően a fülén keresztül megszúrta a sértettet.

A vádirat szerint 2019. augusztus 31-én, 18 órakor a vádlott egy társával Bakonyszombathelyen, az utcán előzetes szóváltást követően rátámadt a sértettre és annak testvérére.

Köztük lökdösődés alakult ki, majd a vádlott egyszer, késsel a bal fültájékán megszúrta a sértettet. Ezt követően a vádlott a társával együtt elmenekült a helyszínről és elrejtőzött a kukoricaföldön, a sértett pedig percekkel a szúrás után összeesett, életét a helyszínre kiérkező mentőorvos mentette meg.

A sértettnek a szúrás következtében a baloldali fülkagylón áthatoló, az I. és II. nyakcsigolya törését is eredményező nyaktáji szúrt, 2 hónap alatt gyógyuló sérülése keletkezett. A késsel a nyaktájékot ért közepes erejű szúrás a nyaki nagy verőér sértésének reális lehetősége miatt alkalmas volt emberélet kioltására is.

A vádlottal emberölés bűntettének kísérlete, míg társával szemben garázdaság vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, akkora törvényszék öt év börtönbüntetésre ítélje, valamint négy évre utasítsa ki Magyarország területéről, valamint a letartóztatását tartsa fenn. Garázda társával szemben a bűncselekmény beismerése esetén az ügyészség 200.000 forint pénzbüntetés kiszabását indítványozta.”

Forrás: mklu.hu

Írj Te először kommentet "A fülén keresztül szúrta meg a sértettet Bakonyszombathelyen – vádemelés"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*