Letartóztatásban maradnak a gyanúsítottak, akik Tárkány közelében termesztettek marihuánát

/Fotó:police.hu/

“A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítványozta két férfi letartóztatásának a meghosszabbítását,

tekintettel arra, hogy a gyanúsítottak 2019 júniusától 2019 októberéig egy Tárkány közelében lévő erdőterületen marihuánát termesztettek.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2019. június és október 7. között a Tárkány külterületén lévő elhagyatott erdőrészen kialakított ültetvényen, értékesítés céljából marihuánát termesztettek. A növényekről a kifejlődésüket követően ágakat, ágvégződéseket távolítottak el, amelyek egy részét egy pinceházban szárítottak és készítettek elő az értékesítésre, a másik részét pedig az egyik gyanúsított lakóhelyén tartották.

A pinceházból és a lakásból összesen 2.269,45 gramm tömegű marihuánát, a termőföldről pedig 37 darab tőkét foglaltak le. Az összesen lefoglalt marihuána együttes kábítószer hatóanyag tartalma a jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak 148,7%-a, ezért a gyanúsítottak cselekménye jelentős mennyiségű kábítószerre társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapítására alkalmas, melynek büntetési tétele öt évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

A járásbíróság nyomozási bírája a két férfi letartóztatását az ügyészség indítványára 2019. október 10-én rendelte el.

Az ügyészség indítványt tett a kényszerintézkedések határidejének további három hónappal történő meghosszabbítására, tekintettel arra, hogy a gyanúsítottakkal szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés, a kábítószer tovább termesztésének a veszélye.

A járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsítottakat telekommunikációs eszköz útján, ülésen kihallgatta, majd az ügyészi indítványnak helyt adva a férfiak letartóztatását 2020. július 10. napjáig meghosszabbította.

A rendőség által a büntetőügyben készített videó, valamint fotók az alábbi oldalon tekinthetők meg: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kabitoszert-termesztettek-7. ”

 

Az Ügyészség sajtóközleménye

Írj Te először kommentet "Letartóztatásban maradnak a gyanúsítottak, akik Tárkány közelében termesztettek marihuánát"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*