Felhívás – Gyorsteszteket szereznének be a Kisbéri Járás részére

/A kép illusztráció – Forrás:Pixabay/

A kezdeményezésről – Itt van Ászár Község Hivatalos Facebook oldalának és a kisbéri Gádor Kft-nek a felhívása:

 

“Alábbiakban változtatás nélkül közöljük a Gádor Kft felhívását:

Kedves Vállalkozó Társak‼️ Kisbér Járás lakossága‼️

Berettyóújfalu példáján fellelkesülve kezdeményeztem, hogy Kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórházban is kerüljön elhelyezésre egy COVID 19 vírust tesztelő berendezés.
Az egészségügy zárt rendszeréhez – PROTOKOLJÁHOZ – nem értő emberként abban kívánok segíteni, hogy egy helyi teszteléssel minél rövidebb idő alatt kerüljön kimutatásra a vírussal fertőzött személy, illetve az egészségügyben, az ellátó rendszerben tevékenyen résztvevőknek (Orvosok, Ápolók, Mentősök) ne kelljen hetekig tétlenségben lenni, várni a vizsgálati eredményeket.

Javaslatom megvalósításához anyagi támogatást ajánlottam föl.

Ötletemet Kisbér Város, Ászár Község Önkormányzata és a Batthyány Kázmér Szakkórház igazgatója támogatta. Ismerve a lehetőségeket egy tesztanyag nagymennyiségű vásárlását javasolják.

A tesztanyaggal kapcsolatban a következő tájékoztatást kaptam:
– A Medi-LAB Kft. forgalmazza a NADAL COVID-19 IgG/IgM Test (katalógus száma: 2430001N-10) tesztkészletet.
– A teszt 30 percen belül 99 %-os biztonsággal jelzi a COVID-19 betegséggel szemben a szervezet által termelt ellenanyag jelenlétét.
– A teszt készletenkénti ára bruttó 6500 Ft.
– Április 3.-ig történő megrendelés esetén várhatóan 2020. április 15-ei szállítással.
– Járási szinten első körben kb. 2000 db-ra lenne szükség.
– A teszt alkalmazásának lehetőségéről Dr. Mogyorósi József főorvos úrral, a Batthyány Kázmér Szakkórház igazgatójával megtörtént az egyeztetés, aki a beszerzést orvosi szempontból hasznosnak tartja és támogatja.
– A Kórház részéről vállalná a tüneteket mutató betegeknek a háziorvosok által indokoltnak látott szűrését a Kórházban, az ezzel kapcsolatos valamennyi egyeztetést és a munka megszervezését.
– A szűrésre kerülő tüneteket mutató betegek nem térítenék meg a szűrés költségeit, egy személynek csak egyszer. Előjogot az adományt adók sem élveznek.
– Kisbér Város Önkormányzata és Ászár Község Önkormányzat nem csak elviekben támogatja ezt a kezdeményezést.

Kérlek benneteket, hogy vállalkozásotok számos terhe mellet, és a most még előre nem látható gazdasági visszaesés ellenére anyagilag támogassátok a COVID-19 teszt minél nagyobb darabszámú beszerzését.
A támogatási összeget a 12028003-00103265-03800008 számú bankszámlára lehet befizetni COVID-19 elleni védekezés megjegyzéssel. A számlát Kisbér Város Önkormányzata nyitotta, kezeli és csak erre a célra használható fel.
Anyagi lehetőségükhöz mérten várjuk Járásunk lakosságának támogatását.

‼️AKI IDŐT NYER, ÉLETET NYER‼️

Szabó Ottó
Gádor kft ügyvezetője”

 

Forrás:Facebook/Gádor Kft.

 

Írj Te először kommentet "Felhívás – Gyorsteszteket szereznének be a Kisbéri Járás részére"

Írj kommentet

Az e-mail címed nem kerül publikálásra


*