Az oldal nem található

Úgy nézk ki, hogy nem’ találtuk meg azt ’ amit keresel. Talán a keresés segíthet

Népszerű cikkek

Pótolni akarta külföldön bevont jogosítványát

/A kép illusztráció – Fotó: Police.hu/

“Befejezték az eljárást a kisbéri rendőrök azzal az 52 éves férfival szemben, aki egy járási hivatalban új vezetői engedélyt kérvényezett, mivel azt állította, hogy a korábbit elvesztette.

Feljelentés alapján 2022. március 9-én büntetőeljárás indult L. N. ellen. Az 52 éves férfi egy járási hivatalban vezetői engedélyének elveszítését jelentette be, amely alapján egy új okmány került kibocsátásra.

Ez idő alatt a Német Szövetségi Közlekedési Hatóság értesítette a Belügyminisztérium Közlekedési Igazgatási Hatóságát, hogy L. N. korábbi jogosítványát járművezetéstől eltiltás miatt elvették és megküldték a magyar hatóság részére.

Az ászári lakos gyanúsítottként elmondta, hogy 2022. január hónapban ittasan közlekedett, így vezetői engedélyét a külföldi hatóság elvette. Ellene intellektuális közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Komáromi Járási Ügyészségnek” – közölte a Police.hu oldalon a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Olvass tovább





Ezekről se maradj le

Születésnapi bulin itták meg a lopott alkoholt – Letartóztatták a kisbéri férfit

/A kép illusztráció – police.hu/

“A lopás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki háromszor lopott ugyanabból a sörözőből alkoholt.

Egyszer éppen sörözött, amikor a rendőrök rátaláltak, legutóbb pedig még a tetőt is kibontotta, hogy bejusson a kocsmába. 

 Az férfi 2019. november 21-ről 22-re virradóan egy bakonysárkányi családi házba a padlásajtó törött üvegajtaján benyúlt, a reteszt elhúzva bejutott a lakásba.

Onnan 120.000 forintot lopott el, majd egy kisbéri sörözőből háromszor vitt el alkoholt fizetés nélkül.

A férfi 2020. április 17-ét megelőző napokban a söröző lakattal lezárt ajtajáról a lakatot leverte az ajtót befeszítette, majd onnan 60.000 forint értékben vitt el szeszes italokat.

A férfi 2020. május 6-án a söröző bejárati ajtaját ismét befeszítette, összekészítette az italokat, amelyeket el akart vinni és közben felbontott egy üveg sört, hogy a helyszínen megigya. Ekkor érték tetten a rendőrjárőrök.

Az elkövető 2020. július 11-ről 12-re virradóan felmászott a söröző épületének tetejére, kibontotta a cserepeket és bemászott a padlásterébe. A padlásfeljáró ajtaját felszedte és a söröző raktárából összesen 17.000 forint értékben 18 üveg 0,5 literes sört és legalább 4 liter fehérbort hozott ki. A terhelt ezt követően az alkoholt egy születésnapi ünnepségre vitte, ahol az italokat elfogyasztották.

A nyomozási bíró a férfi letartóztatását az ügyészség indítványára 2020. július 14-én rendelte el egy hónapra, mert a gyanúsítotti kihallgatását követően követett el újabb bűncselekményt, amely külön letartóztatási ok, továbbá fennáll a bűnismétlés veszélye is.”

Az Ügyészség sajtóközleménye

 

Kiemelések tőlem – a szerkesztő

Olvass tovább